Osmaniye’de narenciye hasadı başladı

Osmaniye’de narenciye hasadı başladı

OSMANİYE’de narenciye hasadı başladı. Sakızgediği Köyünde düzenlenen hasat programına katılan Vali Erdinç Yılmaz, il genelinde 12 Bin dekar alanda 60 Bin Ton mandalina ve portakal üretimin bulunduğunu, Türkiye’de mandalina ve portakal üretiminde Osmaniye’nin 6’ncı, limon üretiminde ise 7’nci sırada olduğunu söyledi. 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Sakızgediğiköyünde 500 dekar alanda narenciye yetiştiriciliği yapan Bekir Bozkurt ve Talip Ateş’in narenciye bahçesinde hasat programı yapıldı.
Programa Vali Erdinç Yılmaz ve İl Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş da katıldı. 
Çiftçi Bekir Bozkurt 500 dekar alanda üretim yaptıklarını bu yıl mandalinada 3 bin 500 Ton limonda 150 ton rekoltebeklediklerini belirttiler. Bekir Bozkurt ve Talip Ateş’e ait mandalina bahçesinde gerçekleştirilen hasatta, üreticiler de Vali Yılmaz’a bilgi verdiler. 600 dönüm alanda mandalina yetiştirdiklerini ifade eden üretici Bekir Bozkurt, ürünlerin yüzde 80 oranında Rusya, Azerbaycan, Irak ve Gürcistan’a ihraç edildiğini, natürel olarak işlenmeden pazarladıklarını ifade ettiler. 
Vali Yılmaz ve İl Müdürü Kolabaş kaliteli üretim yapan çiftçi Bekir Bozkurt ve Talip Ateş’i emeklerinden dolayı tebrik etti ve bereketli bir sezon dilediler. 
Üreticilerimizle birlikte mandalina hasadı yapan Vali Yılmaz, hasadın ardından yaptığı açıklamada, “Narenciye hasadına başladık bugün. Erkenci mandalina dediğimiz mandalinanın hasadı yapılıyor. İlimiz genelinde 12 Bin dekar alanda 60 Bin Ton mandalina ve portakal üretimimiz bulunmaktadır. Türkiye’de mandalina ve portakal üretiminde Osmaniye 6. Sırada, limon üretiminde de 7. sıradadır.  2 Bin Ton da limon üretilmektedir. Portakal üretimimiz geçen yıla göre bu yıl daha verimli, daha fazla ürün elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. Üreticilerimize hayırlı, bereketli bir dönem diliyorum.” dedi.

 



Osmaniye 26.09.2023 21:25:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye’ narenciye hasadı başladı

İlginizi Çekebilir

1

Aldıkları Destekle Tesis Kurdular

2

Kadirli Bilim ve Sanat Merkezi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

3

Osmaniye'de eğitim sendikaları okul müdürünün öldürülmesini protesto etti

4

Osmaniye’de AK Parti'li kadınlar Filistinli anneler için toplandı

5

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonun da 5kişi tutuklandı

6

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Osmaniye'yi Ziyaret Etti

7

Kadirli’li Genç Adana’da Vurularak Öldürüldü

8

Osmaniye'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

9

Hasanbeyli'nin Yeni Kaymakamı Dervişoğlu Göreve Başladı

10

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti