OSMANİYE'DE, ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI

OSMANİYE

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) Ödüllü Satranç Turnuvası düzenlendi. OKÜ Satranç Kulübü ile Bilim ve Akıl Oyunları Kulübü tarafından organize edilen, Türkiye Satranç Federasyonu Osmaniye İl Temsilciliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Osmaniye İl Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen turnuvanın bu yıl 2'ncisi yapıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Satranç Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, üniversite öğrencileri ile idari ve akademik personeller katıldı. 44 sporcunun mücadele ettiği ve 2 gün boyunca kıyasıya rekabete sahne olan turnuvada; Şampiyonluğu FEF Tarih Bölümü öğrencisi Cüneyt Ergüleç, ikinciliği İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ferhat Yaşar, üçüncülüğü ise İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Ali Öğredik kazandı.
Ayrıca katılımcılar arasında en yüksek dereceyi elde eden kız öğrenciye verilen şampiyonluk ödülünü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Semah Abdulsalam kazandı.
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Eyyüp Tel, "Satranç oynamak genel zeka, kendi kendini kontrol ve analitik yeteneği arttırıyor. Satranç bir mücadele yönetimidir. Yönetim becerisidir. Yönetim sanatıdır. Bunun hiçbir zaman unutulmaması gerekiyor."dedi.
Dereceye giren öğrencilere nakit ödül, kupa ve madalyalarını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel takdim etti.


 



9.12.2019 16:06:00 0
Anahtar Kelimeler: OSMANİYE' ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

2

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

3

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

5

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

6

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

7

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

8

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

9

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

10

Belen Kaymakamı Yılmaz, muhtarlarla buluştu