OSMANİYE'DE ÜRÜN BAZLI GIDA DENETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

OSMANİYE

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri tarafından, ekmek fırınları ve unlu mamul üretimi yapan işletmeler denetlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı başlatılan "Gıda Denetim Seferberliği" uygulamasının il merkezi ve ilçelerde 30 kasım'a kadar süreceği kaydedildi. Denetim ve kontrollere katılan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, amaçlarının ceza yazmak değil, daha temiz daha güvenilir bir gıdayı tüketiciyle ulaştırmak olduğunu söyledi.
DENETİMLER 81 İLDE EŞ ZAMANLI YAPILIYOR
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gıdanın üretiminden vatandaşa arzına kadar tamamının bakanlığın sorumluluğunda olduğunu belirten Müdür Sağlam, "Dolayısıyla İl Müdürlüklerimiz ve yetki verilen İlçe Müdürlüklerimiz de ki kontrolörler sayesinde bu denetimler yapılmaktadır.  Bakanlığımız ilk defa bu hafta içerisinde, 25-30 kasım tarihleri arasında bir denetim seferberliği ilan etti. 25'inde et ve et ürünleri ile 26'sında süt ürünleri, bugün unlu mamuller denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bu denetimler 81 ilimizde eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Bir farkındalık oluşturmak adına ilk defa ürün bazlı bir denetim gerçekleştirilmektedir. Denetimler ileriki yıllarda farklı bir şekilde devam edecektir." dedi.
2019 YILI İÇERİSİNDE 7 BİN 600 DENETİM YAPILDI
Ürün bazlı olarak ilk defa ülke genelinde bir denetim seferberliği yapılması çok önemsediklerini kaydeden Sağlam, "İlimizde de 2019 yılı içerisinde bugüne kadar  7 bin 600 tane denetim gerçekleştirdik. İşletme sayımız ise 4 bin 500 civarındadır. Bugüne kadar yapılan denetimlerde yüzde 158 gibi bir rakama tekabül etmektedir. İşletmelerimize 337 bin lira gibi bir ceza uygulandır. Yapılan bu denetimlerde gerekli gördüğümüz işletmelerden numuneler alınıp analizlere gönderiliyor, eğer numunelerde olumsuzluk tespit edildiğinde bunlara da cezai muayede uygulanacaktır." diye bilgi verdi.
DENETİMLER SÜRECEK
Denetimlerdeki amaçlarının ceza yazmak olmadığını vurgulayan İbrahim Sağlam şöyle devam etti: "Hedefimiz, daha temiz daha güvenilir bir gıdayı tüketiciyle nasıl buluşturabilmektir. Bakanlığımızın da kuruluşundaki hedefi topraktan sofraya güvenilir gıdayla nasıl tüketiciye ulaştırabiliriz. Amacımız doğrultusunda da bu denetim seferberliğini önemsiyoruz. Bugün tüm ilçelerimiz dahil, Osmaniye genelinde de denetimlerimiz ürün bazlı olarak devam edecektir. En son cumartesi günü, toplu tüketim yerlerinde denetimlerimizi yapılacaktır. İnşallah hayırlı olur diyorum. Bundan sonra da denetim planlarımız var. Bu planlar ölçüsünde hem numune alma, hem riskli denetimler, hem de normal denetmelerimize devam edeceğiz."
Yapılan denetim sonunda hijyen kurallarına uyarak sağlıklı ürünleri vatandaşa sunan işletme sahiplerine teşekkür edildi.



Osmaniye 27.11.2019 15:46:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı