Osmaniye’de yerfıstığında 43 bin ton üretim bekleniyor

Osmaniye’de yerfıstığında 43 bin ton üretim bekleniyor

OSMANİYE’de bu yıl 113 bin dekar alanda ekimi yapılan yerfıstığında, yaklaşık 43 Bin ton üretim bekleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Arslanlı Köyünde düzenlenen hasat etkinliği programına katılan Vali Erdinç Yılmaz, “Yer fıstığı çok önemli bir besin kaynağı, birçok faydası olan mucizevi bir bitki. Bu ürünün üretilmesine öncülük eden bütün çiftçilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi. 

 


Vali Erdinç Yılmaz, traktöre binerek Osmaniye yer fıstığı hasadı yaptı. Etkinliğe, Vali Yılmaz'ın yanı sıra  Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Osmaniye Ziraat Odası Başkan Vekili Murtaza Özer, Köy Muhtarları ve üreticiler katıldı.   

 


Tarlada önce yer fıstığının sökümünü gerçekleştiren daha sonra hasadını yapan Vali Erdinç Yılmaz, hasadın ardından yaptığı açıklamada “Bugün fıstık hasadı yapıyoruz; önce sökümünü gerçekleştirdik, sonra harmanını yaptık. Yer fıstığının başkenti Osmaniye’miz, yer fıstığında öncü bir İlimiz. Yer fıstığı üretiminde Türkiye’de ikinciyiz; işleme merkezi, piyasası yüzde 90 Osmaniye’mizde oluşmuş durumda.” dedi. Sözlerinin devamında Osmaniye’de bulunan Yer Fıstığı Müzesinden de söz eden Vali Yılmaz, Müzede Osmaniye yer fıstığının üretim aşamaları konusunda bilgi sunulduğunu ve görülmeye değer bir Müze olduğunu kaydetti. Vali Yılmaz sözlerine şöyle devam etti, “2023 yılında yaklaşık 113 Bin dekar alanda yer fıstığı ekimi yapıldı. Yaklaşık 43 Bin Ton üretim beklenmektedir. Yer fıstığı çok önemli bir besin kaynağı, birçok faydası olan mucizevi bir bitki. Bu ürünün üretilmesine öncülük eden bütün çiftçilerimize teşekkür ediyorum.  Hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum. Yer fıstığı Osmaniye’mizde istihdam anlamında da çok önemli bir yer teşkil etmektedir. 350 işletmede yaklaşık 3 bin 500 ailemiz buradan geçimini sağlamaktadır. Daha güzel, daha verimli, yer fıstığımızı daha iyi değerlendireceğimiz önümüzdeki süreçlerin olacağına inanıyorum. Hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

 

 



Osmaniye 6.10.2023 17:55:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Çocuklarını trafik kazasında kaybeden aileden sürücünün serbest bırakılmasına tepki

2

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 11 zanlı tutuklandı

3

Osmaniye yer fıstığı AB tescili için gün sayıyor

4

Osmaniye Lezzet Festivali Sona Erdi

5

Osmaniye Belediyesi’nin asfalt çalışmaları sürüyor

6

Osmaniye’de, Engelliler Farkındalık Yürüyüşü

7

Osmaniye Oto Galericiler Derneği’nde nöbet değişimi

8

Osmaniye’de 72 kişi tutuklandı

9

Aldıkları Destekle Tesis Kurdular

10

Kadirli Bilim ve Sanat Merkezi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı