Osmaniye’de yerinde dönüşüm çalışmalarına başlandı

Osmaniye’de yerinde dönüşüm çalışmalarına başlandı

Belediye Başkanı Kadir Kara, hak sahiplerinin mahrumiyete uğramadan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak yerinde dönüşümle ev sahibi olacaklarını söyledi.

Osmaniye Merkez Adnan Menderes Mahallesi’ndeki 24 bloktan oluşan ve depremlerde 9. ve 4. Blok tamamen yıkılan, diğerleri de ağır hasar alan Metin Tamer Sitesi ise ile yine aynı bölgedeki 13 bloktan oluşan Sefa Evler Sitelerinin bulunduğu alanda yerinde dönüşüm çalışmalarına başlandı. Bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Kadir Kara, hak sahiplerinin mahrumiyete uğramadan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak yerinde dönüşümle ev sahibi olacaklarını söyledi.
Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ağır hasarlı olarak kayıtlara geçen ve yıkım işlemleri tamamlanan Metin Tamer Sitesi ile Sefa Evler de hak sahiplerinin mahrumiyet yaşamaması adına yerinde döşüm yapılacak. Binaların deprem karşısında göstereceği davranışları anlamak için zemin etüt çalışmalarının başladığı arsalarda incelemelerde bulunun Belediye Başkanı Kadir Kara, yerinde dönüşüm başlatılan Metin Tamer Sitesi ile Sefa Evlerde hak sahiplerinin mahrumiyete uğramadan TOKİ tarafından yapılacak yerinde dönüşümle ev sahibi olacaklarını söyledi.
Bu bağlamda, Belediye Başkanı Kadir Kara’nın özverili gayreti sonuç verdi. Hak sahiplerinin hak mahrumiyeti yaşamaması adına netlik kazanan yerinde dönüşüm çalışmalarının başlatılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin talimatlarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildi. Başkan Kadir Kara ile inşaatların başlayacağı arsalarda incelemelerde bulunan ve hak sahipleri temsilcileriyle görüşen Bakan Yardımcısı çalışmaların başlatılması için harekete geçti. Yaklaşık 2 gün içerisinde İstanbul ve çevre illerden iş makinelerinin çalışma alanına gelmesiyle birlikte zemin etüt çalışmaları başlatıldı. Yeraltı tabakalarının durumu, derinlik, jeolojik yapı, türü ve temel zemin gibi parametreleri ölçülecek.  Zemin etüt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte TOKİ tarafından yapılacak olan blokların kat sayısı ve metre kare işlemleri tamamlanarak projelerin çizimleri yapılacak.
Zemin etüt çalışmalarının başlamasıyla birlikte bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Kadir Kara, “Sizin talebiniz üzerine Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki beyefendiden istirhamda bulunduk. Burada bulunan mülkiyet sahiplerinin kendi yerlerinde ev sahibi olmak istediklerini arz ettik. Kendisi de bu konuda özel olarak ilgilenmesi için Bakan Yardımcımız Vedad Gürgen beyefendiyi incelemelerde bulunması için buraya gönderdi. Yapılan incelemelerin ardından sondaj çalışmaları başladı. Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin talimatlarıyla Bakan Yardımcımız Vedad Gürgen beyin yerinde yaptığı incelemeler ve hak sahipleri temsilcileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde Metin Tamer Sitesi’nin hak sahipleri ve Sefa Evlerin hak sahipleri hiçbir hak mahrumiyetine uğramadan kendi yerlerinde TOKİ tarafından yerinde dönüşüm olarak ev sahibi olacaklar. Sizler adına ben Sayın Bakanımız ve Bakan Yardımcımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşaatın hızlı başlaması için İstanbul ve çevre illerden iş makineleri 2 gün içerisinde buraya çekildi. Buraya yapılacak olan projenin de bilgisi en kısa zamanda hak sahiplerine sunulacak. Kısa sürede de inşaat yapılıp hak mahrumiyetine uğramadan sizlere teslim edilecek. Dışardan kimse gelemeyecek kim hak sahibiyle o ev sahibi olacak” diye konuştu. 
Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler Depremzedeler Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanları da, yerinde dönüşümden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ve Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür ettiler. 



Osmaniye 26.12.2023 16:05:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

2

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

3

Osmaniye'de uçurtma şenliği

4

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

5

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hemşehrimiz Şehit Oldu

7

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

8

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

9

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

10

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret