Osmaniye'deki barajların doluluk oranı kuraklık nedeniyle düştü

Osmaniye

Osmaniye'deki barajların doluluk oranı kuraklık nedeniyle düştü

OSMANİYE - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Çukurova'nın önemli tarım merkezlerinden Osmaniye'de barajlardaki doluluk oranı düştü.

AA muhabirinin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, bölgenin en büyük baraj göllerinden olan, tarımsal sulama ve elektrik ihtiyacının karşılanmasında kullanılan Aslantaş Barajı'nda geçen yıl eylül ayında doluluk oranı yüzde 52, su hacmi ise 876,9 milyon metreküp olarak ölçüldü.

Bu yılın aynı döneminde ise doluluk oranı yüzde 41'e, su hacmi ise 624,6 milyon metreküpe geriledi.

Kadirli ve Sumbas ilçelerinde sulama ihtiyacının karşılanmasında kullanılan Mehmetli Barajı'nda da geçen yıl eylülde yüzde 18 olan doluluk oranı yüzde 8'e düştü.

Doluluk oranının yüzde 55 azaldığı barajda su miktarı da 2024'te 19,1 milyon metreküpken bu yıl 9,2 milyon metreküp olarak ölçüldü.

Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinin sulama ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Kalecik Barajı'nda ise geçen yıl yüzde 34 olarak ölçülen doluluk oranı 2025'in aynı döneminde yüzde 14'e, su hacmi ise 10,9 milyon metreküpten 3,9 milyon metreküpe geriledi.



Yurt Dünya 26.09.2025 13:40:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

2

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

3

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

4

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

5

Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

8

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

9

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

10

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu