OSMANİYE'DEN İDLİB'E YARDIM TIR'I

OSMANİYE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının İdlib için "Bir Aradayız, İdlib’in yanındayız" sloganıyla başlattığı insani yardım kampanyası kapsamında, Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan gıda, yatak, battaniye gibi çeşitli malzemelerinin yer aldığı yardım TIR'ı Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı. Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği önünde düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Vali Ömer Faruk Coşkun burada yaptığı konuşmada, İdlib’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını ifade ederek, "AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda bütün sivil toplum kuruluşlarımızın katılımıyla “Bir Aradayız, İdlib’in yanındayız” sloganıyla bir insani yardım kampanyası düzenlendi. Bugün de bu kampanya kapsamında, Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan yardımları birazdan İdlib’e göndereceğiz. Bunun devamı da gelecek inşallah. Tüm hemşerilerimize bir kez daha kampanyaya destek olmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Kampanyaya katkı sunan bütün Osmaniyeli hemşerilerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Kampanya hakkında bilgi veren Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Nadir Sarıcan ise “2020 yılında ilk yardım tırımızı Osmaniye’den İdlib'e gönderiyoruz, yardımlarımızın devamı gelecek. İnşallah, önümüzdeki hafta 2 ya da 3 tır daha göndermeyi planlıyoruz. Oradaki kardeşlerimizin aç kalmaması, üşümemesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yardım tırı İdlib'e doğru yola çıktı.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 23.01.2020 15:16:00 0
Anahtar Kelimeler: OSMANİYE' İDLİB' YARDIM '

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği