CHP Osmaniye İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç Mersin`in Tarsus İlçesi`nde 3 cani tarafından hunharca öldürülmesi ile ilgili bir protesto yürüyüşü yaptılar.
Başkan Güvenç yürüyüş öncesi şu açıklamayı yaptı:
"Biz bir canı kaybettik ÖZGECANI kaybettik, akıllara sığmayan ,onu bizden koparan ,şiddetin sorumlusu kadın erkek eşitsizliğini meşrulaştıran siyasi iktidarın anlayışı ve açıklamalarıdır.
Türkiye geleceğini göremeyen karanlık ve huzursuz bir ülke oldu. Bu gidişe artık dur denmeli daha başka ÖZGECAN?ların katledilmemesi için çözüm bulunması gerekiyor.
Cumhurbaşkanı?nın her fırsatta tekrarladığı ve ısrarla savunduğu açıklamalarında,kadınlara ilişkin kadın-erkek eşitsizliği,3-5 çocuk,özel yaşam, giyim biçimi,vekillerinin iğrenç demeçleri,çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapar,dekolte giyen tecavüze uygundur,hamile kadının dolaşması terbiyesizliktir.
Bu tür söylemler sapkın ve cahil insanların ağzının suyunu akıtmalarına neden olur.
Özel yaşam,giyim biçimi toplumdaki yeri ile ilgili görüşleri, kadınları sadece nüfusu arttırmak için varolan eşitlikten ve ayrımcılık yasasından nasibini almayan insanlar olarak gördüğü algısı yaratmaktadır.
Butür yaklaşımlar kadınların yaşadığı hertürlü şiddet ve cana kast olaylarını arttıran yaklaşımlardır.
Cinsler arası eşitliği güçlendirecek ve bu yönde bir toplumsal algı yaratacak eğitim beklenirken 4 + 4 +4 lerle eğitim seviyesini düşürmüşlerdir.
Biz Kadınlar ve bizleri kendileri ile eşit gören tüm erkeklerle: ayrımcılık oluşturan bütün açıklamaları reddediyoruz.
Anneler babalar olarak kaygı duyuyoruz.cocuguna gözü gibi bakan sabah evden çıkmadan sütünü içirip harçlığını veren cagdaş bir ailenin pırıl pırıl üniversite öğrencisi kızı ÖZGECAN tarifedilemez ve akıl almaz biçimde katlediliyorsa ülkemizin geldiği durum ortadadır.
Bugün 17 şubat TÜRK MEDENİ KANUnunun yürürlüğe girdiği tarihtir medeni kanunlar insanların doğumundan ölümüne kadar tüm yaşam faaliyetlerini düzenleyen kanunlardır.
Medeni kanunun en belirgin yanı kişisel hak ve özgürlüklere kattığı anlamdır.dönemin koşulları göz önüne alındığında kadınlar açısından taşıdığı değer ve önemli özelliğidir.
Devrimci laik ve demokratik yapısı ile kadınların eşitlik adalet ve özgürlük mücadelesine sunduğu katkı cok önemlidir.
Medeni kanunun kabulünden bugüne gecen süre içinde kadınlar kazanılmış haklarını daha ileriye taşıma mücadelesini hep sürdürmüşlerdir.malesef.bugün geldiğimiz noktada ise kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadın bedeni ve yaşamı üzerinde tahakküm kuran, kadınları toplumsal hayattan uzaklaştıran bir ideolojik saldırıyla karşı karşıyayız.medeni kanununkabul edilişinin yıl dönümü olan bugün maalesef gerici ideolojiyle mücadele ediyoruz.üstümüze düşeni yapmaya daha cok ÖZGECANLARI koruyabilmek adına mücadelemize devam edeceğiz."