Osmaniye'nin Kurtuluş Savaşı Destanı, Tiyatro İle Anlatıldı

Osmaniye

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, sahnelenen “Destan Yazan Yiğitler. Bir ölür, bin diriliriz” isimli tiyatro oyunu, yoğun ilgi gördü. Cebelibereket Kültür Merkezi’nde sunulan ve Kurtuluş Savaşı Destanının anlatıldığı tiyatro oyununda, zaman zaman gözyaşına boğulan tiyatro severler, oyuncuları uzun süre alkışladı.

Öznur Gökşen Dinç ve Erkan Dinç’in yazıp yönettiği tek perde halinde sergilenen oyun, 1920’li yıllarda Osmaniye’nin Cebelibereket olduğu dönemde yaşanan yokluk ve savaş mücadelesini anlatırken, her sahnesinde farklı bir duygu yansıttı. Seyirciden tam not alan oyunun sonunda “Bir ölür bin diriliriz” mesajı ve açılan Türk bayrağı sahnesi ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Tiyatro ekibini başarıyla sergiledikleri oyun için tebrik eden Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, Oyun yazarı Öznur Gökşen Dinç’e çiçek takdim ederek teşekkür etti. Ardından, Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan teşekkür plaketi verildi.

Öznur Gökşen Dinç, Osmaniye Belediyesi Fikir ve Sanat Tiyatrosu Ekibi olarak, 7 Ocak Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı dolayısıyla, “Destan Yazan Yiğitler - Bir Ölür Bin Diriliriz” adlı tiyatro oyunu sergilediklerini belirterek, yoğun katılım gösteren sanatseverlere teşekkür etti.

Dinç, “Oyunu birlikte yazıp yönettiğim değerli eşim Erkan Dinç’e, ekip arkadaşlarım Melike Yıldız Kara, Talha Belen, Zahid Kara, Osman Demirkaynak, Yoldaş Ata Altınışık, Halil Bilgin, Nail Alataş, Tansu Yeşilkaya, Beyza Ilıkkan, Muhammed Burak Kıraç, Ezgi Direk, Çağrı Özkanad, Altan Işık, Beray Nisa Altuntaş’a ve öğrencilerimiz Elif Doğan, Şehmuz Ata Dinç, Eren Can Ateş, Muaz Kasım ve Ömer Kasım’a teşekkür ediyorum.” Dedi. Tiyatro sonunda, izleyiciler, oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.



Osmaniye 5.01.2024 15:33:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan'ın eşinden kadınlara çini kursu

2

Kadirli'de Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimi yapıldı

3

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

4

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

5

Çenet, kadrosunu kuruyor

6

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

7

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

8

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

9

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

10

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi