Osmanlı kenti Safranbolu tam kapanmada bayramı kuş cıvıltılarıyla geçiriyor

Osmanlı kenti Safranbolu tam kapanmada bayramı kuş cıvıltılarıyla geçiriyor

Osmanlı kenti Safranbolu tam kapanmada bayramı kuş cıvıltılarıyla geçiriyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Türkiye’deki korunması gereken yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının bin 125’ini barındıran Safranbolu ilçesi, tam kapanmada Ramazan Bayramı’nı kuş cıvıltıları ile geçiriyor.
Osmanlı mimarisini, şehir hayatını ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı’nın parmak izi" olarak adlandırılan tarihi ilçe, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda uygulanan tam kapanma nedeniyle boş kaldı. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprülerle "açık hava müzesini" andıran Safranbolu, özellikle bayram günlerinde binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyordu.
"Korumanın başkenti" unvanıyla anılan tarihi ilçe, insanların sokaklarında zamanda yolculuğa çıktığı o eski günlerine dönmeyi bekliyor.
3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve Türkiye’de kent ölçeğinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde tek yer olma özelliği taşıyan Safranbolu sokakları, bayramı kuş sesleri ve cıvıltıları eşliğinde sakin geçiriyor.


Güncel 14.05.2021 17:02:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi