Ovacık’ın lezzetleri tanıtıldı

Ovacık’ın lezzetleri tanıtıldı

Ovacık’ın lezzetleri tanıtıldı

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde düzenlenen Lezzet Şenliklerinin üçüncü gününde Karabük’ün Ovacık ilçesine özgü yiyecekler tanıtılarak ikram edildi.
Karabük Valiliği koordinesinde Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin üçüncü günü durağı Ovacık ilçesi oldu. Lidya uygarlığına kadar uzanan mağaralar, kurutma kayası, gözetleme kulesi, Kral Mezarları ve Türk İslam dönemine ait tarihi camilerin yer aldığı ilçede gerçekleştirilen etkinliğine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Cem Şahin, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte kendine has tadı ve kokusuyla yıllardır sofraların vazgeçilmez lezzeti olan Fırın Çöreği fırından çıkartılarak tereyağ ve bal eşliğinde misafirlere ikram edildi.
Keşkek Çorbası ve Çullu Börek ikramının yapıldığı etkinlik çerçevesinde bisiklet turu da düzenlendi.


Güncel 23.05.2023 22:59:10 0

İlginizi Çekebilir

1

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

2

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

3

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

4

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

5

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

6

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

7

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

8

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi

10

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlarla buluştu