Özbekistan, Suriye’deki El Hol kampından 93 vatandaşını tahliye etti

Özbekistan, Suriye’deki El Hol kampından 93 vatandaşını tahliye etti

Özbekistan, Suriye’deki El Hol kampından 93 vatandaşını tahliye etti

Özbekistan, Suriye’nin kuzeyindeki terör kampı El Hol’de bulunan 24’ü kadın, 69’u çocuk olan 93 vatandaşını tahliye etti.
Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in talimatı üzerine, Suriye’nin kuzeyinde bulunan El Hol kampında bulunan 24’ü kadın ve 69’u çocuk olan 93 Özbekistan vatandaşının tahliye edildiği kaydedildi. El Hol kampında zor koşullar, hastalık ve açlık ile mücadele eden Özbekistanlıların tahliyesinin ardından vatanlarına kavuşturmaya yönelik yürütülen “Mehr-5” operasyonu kapsamında ülkeye getirildi. Özbekistan’a getirilen kadın ve çocuklar adaptasyon ve rehabilitasyon merkezine yerleştirilecek ve gerekli tıbbi, psikolojik ve sosyal yardım alacak. Sosyal hayata geri dönmeleri için gereken koşullar oluşturulacak.
2019’dan beri düzenlenen “Mehr” operasyonlarının önceki 4 aşamasında Afganistan, Suriye ve Irak’taki terörist kamplarında bulunan 438 Özbekistan vatandaşı ülkeye geri getirilmişti. Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, 2019’da ilk operasyon sonrası tahliye için giden Özbekistan uçağını teröristlerin düşürmekle tehdit ettiklerini açıklamıştı.


Güncel 3.05.2021 10:48:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi