(Özel) Ürdünlü sürücünün ölümüne sebep olduğu yaşlı adamın ailesi hukuk mücadelesi başlattı

(Özel) Ürdünlü sürücünün ölümüne sebep olduğu yaşlı adamın ailesi hukuk mücadelesi başlattı

(Özel) Ürdünlü sürücünün ölümüne sebep olduğu yaşlı adamın ailesi hukuk mücadelesi başlattı

Arnavutköy’de Ürdünlü sürücünün araçla çarparak ölümüne sebep olduğu 78 yaşındaki adamın yakınları hukuk mücadelesi başlattı. Olay sonrası serbest bırakılan şahsın yurt dışına kaçtığını söyleyen yaşlı adamın kızı Remziye Kuşbay, "Mahkemeye ne adam ne de avukatı geldi. Ben babam için adalet istiyorum" dedi.
Kaza, 5 Mart günü Arnavutköy Hadımköy Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yolun karşısına geçmeye çalışan Cebrail Kuşbay’a (78) süratli şekilde ilerleyen Ürdünlü Qusad Majed Murshed Alsharif’in kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın sonucunda ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan yaşlı adam kurtarılamayarak öldü. Kaza sonrasında yurt dışına giden yabancı uyruklu sürücüden şikayetçi olan aile, hukuk mücadelesi başlattı. Ancak Kuşbay’ın ölümüne ilişkin açılan davaya ne Ürdünlü şahıs ne de avukatı katıldı.
Kazada hayatını kaybeden yaşlı adamın kızı Remziye Kuşbay, “Hadımköy merkezde 5 Mart’ta şahıs hız yapmış ve hiçbir şekilde frene basmadan babamı burada katletti. Bu kaza değil bir cinayettir. Ben sadece adalet istiyorum. Ne adam mahkemeye geldi ne avukatı geldi, şu an memleketi Ürdün’e kaçmış. Babama araba çarptığı an babam 19 metre sürüklendi, bu nasıl bir hızdır. Benim babam 3 aydır evde yok. Benim engelli annem hala camın kenarında babamı bekliyor” şeklinde konuştu.
Kaza günü orada olan Alaattin Özkök ise, “Biz dükkanın önünde duruyorduk, bir ses duyduk, gelip baktığımızda baya sürüklenmişti rahmetli amcamız. Kendini tanıyorduk da. Hemen koştuk. Yerde hareketsiz yatıyordu, ambulans çağırdık ama amca rahmetli oldu. Araçta hiç fren sesi falan da duymadık, çok hızlıydı” ifadelerini kullandı.


Yurt Dünya 20.06.2021 11:06:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı