Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar, yetenekleri ile göz doldurdu

Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar, yetenekleri ile göz doldurdu

Özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar, yetenekleri ile göz doldurdu

Kastamonu’da özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar, 8 ay boyunca aldıkları eğitimlerin ardından öğrendiklerini düzenlenen programda sergiledi. Öğrenciler, yaptıkları gösteriler ile büyük beğeni topladı.
Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen “Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet” projesi çerçevesinde; disleksi, disgrafi, diskalkuli, dispraksi teşhisleri konulan çocukların yaşadığı sorunları düzenlenen eğitimlerle aşması sağlandı. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesinin destekleri ile gerçekleştirilen proje çerçevesinde, dis grubundaki çocukların kişisel gelişimine katkıda bulunuldu. 8 aylık eğitim çerçevesinde çocuklar, öğrendiklerini düzenlenen programda sergiledi. Programda öğrenciler tarafından mini konser, jimnastik gösterisi, resim sergisi, kıl ve zeka oyunları sergilendi. Öğrencilerin yetenekleri büyük beğeni topladı.
Programa katılan Kastamonu Valisi Avni Çakır, çocukların resim sergisini gezerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Çocukların jimnastiğe kazanımını sağlamayı hedefledik”
Proje ile çocukların ilgisine göre yeteneklerinin geliştirildiğini ifade eden Jimnastik Eğitmeni Çağatay Ergüsel, “‘Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet’ çerçevesinde bir projemiz var. Çocuklara bununla ilgili jimnastik eğitimleri veriyoruz. Öğrenme güçlüklerini engelleyecek, çalışmalar ve antrenmanlar yapıyoruz. Şu anda 8 tane öğrencimiz var. Temel jimnastik hareketlerini, ısınma hareketlerini öğreterek el ve göz koordinasyonunu geliştirecek, çocukların jimnastiğe kazanımını sağlamayı hedefledik. Bununla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


Güncel 27.05.2023 12:36:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor