Özyeğin Üniversitesi'nde "Cumhuriyet Dönemi Lokantaları" semineri gerçekleşti

Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi'nde "Cumhuriyet Dönemi Lokantaları" semineri gerçekleşti

İSTANBUL - Özyeğin Üniversitesi, fakülteleri ve öğrenci kulüpleriyle önemli etkinliklere imza atmaya devam ediyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, kampüsteki Mükemmellik Merkezi'nde, Türkiye turizm ve gastronomi tarihinde iz bırakan önemli 15 dönüm noktasını içeren albüm niteliğindeki kitap çalışması kapsamında, "Cumhuriyet Dönemi Lokantaları" başlıklı seminer düzenledi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı'nın moderatörlüğündeki "Cumhuriyet Dönemi Lokantaları" başlıklı seminerin konuğu, Galatarasay Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Artun Ünsal oldu.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Prof. Dr. Ünsal, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren İstanbul'da ve Ankara'da lokanta ve restoranların tarihsel gelişim sürecini örneklerle anlattı.

- 75 yıl sonra aynı davet menüsü hazırlandı

Seminer sonrasında etkinlik "Bir Cumhuriyet Dönemi Lokantası: Karpiç" temalı kokteyl ve akşam yemeğiyle sürdü. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında Ankara'da iz bırakmış ve Atatürk'ün çok sevdiği Karpiç lokantasının 13 Aralık 1948'e ait bir davet menüsü, 75 yıl sonra Le Cordon Bleu Türkiye şeflerinin yönetiminde Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından yeniden hazırlandı.

Akşam yemeğine Özyeğin Üniversitesi fakülte dekanları, Öğrenci Dekanı Dr. Öğretim Üyesi Nilüfer Uğur Dalay, Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, eğitmen şefler ve sektörden temsilciler katıldı.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kurucu Müdürü Mehmet Teoman Alemdar da "Cumhuriyet tarihimizdeki önemli anlara şahitlik etmiş olan Karpiç Lokantasını hem anımsatmak hem de o zamanki tatları anılar eşliğinde günümüzde deneyimlemek istedik." ifadelerini kullandı.




Yurt Dünya 14.12.2023 16:10:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

2

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

3

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

4

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

5

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

6

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

7

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı

8

Antalya'da Gaziantep Yemek Şenliği düzenlendi

9

Alanya'da hırsızlık zanlısı tutuklandı

10

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde hak sahiplerinin 3'te birinden fazlası evine kavuştu