Parkinson Hastası otomatik aracını tek pedalla sürüyor

Parkinson Hastası otomatik aracını tek pedalla sürüyor

Parkinson Hastası otomatik aracını tek pedalla sürüyor

Oltulu kaşif Mükail Koçak keşiflerine bir yenisini daha ekledi. 32 yıldır Parkinson hastası olan Koçak, otomatik aracına yapmış olduğu aparat ile gaz ve firen pedallarını birleştirdi.
Oltu Doğutaş Sanayi sitesinde tornacı olarak çalışan Mükail Koçak kendi hayatını kolaylaştırmak için her geçen gün yeni bir icat geliştiriyor. Koçak bu seferde otomatik aracına yapmış olduğu aparatla fren ve gaz pedalını ayağını hareket ettirmeden kullanabiliyor.
Koçak, “Bu aparat tamamen kendim düşünüp kendim yaptım. Ayağımın uç kısmını basınca gaz veriyor taban kısmını basınca firen yapıyor. Bu sayede ayağımı hareket ettirmeden arabamı rahatlıkla kullanıyorum” dedi.
Mükail Koçak’ın oğlu tornacı Hasan Koçak ise, “Babam Mükail Koçak Parkinson Hastası uzun yıllardır hayatını kolaylaştırmak için çeşitli aparatlar yapıyor bu seferde otomatik aracını tek pedalla kullanmak için bir aparat yaptı. İki pedalı tek pedal haline getirerek aracı kullanması çok daha kolay oluyor” dedi.


Güncel 6.10.2020 12:50:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depoda 642 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

2

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer serüveninde bu yıl hedefimiz ilk elektriği üretmek

3

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

4

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

5

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

6

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

7

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı

8

Mersin'de Toros Yörüklerini Yaşatma Derneği kuruldu

9

Antalya sömestir tatilini hareketli geçirdi

10

Bozyazı'da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi