’Parmak bebek’ ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

’Parmak bebek’ ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

’Parmak bebek’ ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

Çorum’da dünyaya gelen ve hastanede tedavi altında bulunan ’parmak bebek’, ambulans helikopterle Samsun’daki hastaneye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Çorum’da 8 gün önce 22 haftalık olarak 490 gram ağırlığında dünyaya gelen kız bebek, Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. İleri derece immature (gelişmemiş) teşhisiyle tedavi altında bulunan bebeğin durumu ağırlaşınca, yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmasına karar verildi.
Yapılan araştırma neticesinde bebeğin tedavisini Samsun’da özel bir hastanenin bebek yoğun bakım servisindeki doktor kabul etti. Parmak bebeğin Çorum’daki hastaneden Samsun’a sevk edilmesine karar verildi. Samsun’dan havalanan Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans helikopter bugün Çorum’a giderek entübe olan bebeği Samsun’daki helikopter pistine getirdi. Bebek, helikopterdeki kuvözden alınıp kara ambulansının kuvözüne nakledildi. Ardından kara ambulansı ile tedavisi için özel hastaneye götürüldü.


Yurt Dünya 6.06.2022 16:13:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

2

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

3

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

4

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

5

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

7

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

9

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

10

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı