Pek çok ülkeden gelen 11 tır çadır, İstanbul’dan askeri kargo uçaklarıyla yola çıktı

Pek çok ülkeden gelen 11 tır çadır, İstanbul’dan askeri kargo uçaklarıyla yola çıktı

Pek çok ülkeden gelen 11 tır çadır, İstanbul’dan askeri kargo uçaklarıyla yola çıktı

Deprem bölgeleri için pek çok ülkeden gelen 11 tır çadır, askeri kargo uçaklarıyla yola çıktı. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların Adana’ya iniş yapacağı öğrenildi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden etkilenen vatandaşlar, yaşadıkları şehirlerde kurulan çadırlara yerleştiriliyorlar. Deprem bölgeleri için pek çok ülkeden gelen 11 tır çadır, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan askeri kargo uçaklarıyla yola çıktı. Çadırlar, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Pakistan ve Kanada gibi ülkelerin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Bürosu’nda (UNHCR) topladı.
Karayolundan 11 tır ile gönderilen çadırlar, AFAD koordinasyonunda belirlenen ihtiyaca göre depremzedelere ulaştırılacak. Çadırları taşıyan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 2 kargo uçağının Adana’ya iniş yapacağı öğrenildi.


Güncel 15.02.2023 18:35:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

2

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

3

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

4

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

5

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

6

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi

8

Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

9

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi

10

Osmaniye'de tıra çarpan otobüsteki 7 kişinin öldüğü kazaya ilişkin 2 sürücü tutuklandı