Petlas savunma sanayisinde yerlilik oranı ve kaliteyi artırıyor

Petlas savunma sanayisinde yerlilik oranı ve kaliteyi artırıyor

Petlas savunma sanayisinde yerlilik oranı ve kaliteyi artırıyor

ISTANBUL (AA) - Abdulkadir Özcan AS (AKO Grup) Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, "Petlas’in yerli sermaye, yerli mühendislik ve yerli is gücü ile ürettigi lastikler, bu alanda disa bagimligi ortadan kaldiriyor." açiklamasinda bulundu.

AKO Grup'tan yapilan açiklamaya göre, Grup bünyesinde, bugüne dek 4,5 milyar liralik yatirim yapilan, lastik sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli markalarindan Petlas, savunma sanayisinin yerlilestirilmesine katki sunuyor.

Türkiye'nin savunma sektöründe disa bagimliligi azaltma yolundaki öncü yatirimlardan biri olan Petlas, bugün küresel rekabet gücüne sahip bir Türk markasi olmanin yani sira, savunma sanayisine yönelik Ar-Ge ve üretim çalismalariyla da bu alanda üzerine düsen görevi yerine getiriyor.


- Milli savunma sanayisi için yerli Ar-Ge, yerli üretim


Açiklamada görüslerine yer verilen AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, Petlas’in milli savunma sanayisinin lastik ihtiyacini yerli Ar-Ge ve yerli üretimle karsiladigini ifade etti. Özcan, "Petlas’in yerli sermaye, yerli mühendislik ve yerli is gücü ile ürettigi lastikler, bu alanda disa bagimligi ortadan kaldiriyor. Bu sekilde, Kibris Baris Harekati sonrasi ambargo günlerinde disa bagimliligi azaltma amaci ile hayata geçen Petlas’in kurulus misyonunu yerine getirmeye devam ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Askeri birliklerin ve güvenlik güçlerinin envanterinde yer alan hava ve kara tasitlarinin özel ihtiyaçlarina uygun özel vasifli lastiklerin Petlas ürün portföyü içerisinde özel bir yer tuttugunu vurgulayan Özcan, "Bu lastikler tamamen yerli bilgi birikimi ile disa bagimli olmadan üretiliyor. Türkiye lastik sektörünün Ar-Ge yapan yüzde 100 yerli sermayeli tek sirketi konumundayiz. Yerli sermaye, yerli Ar-Ge, yerli is gücü ile üretilen milli lastikler, savunma sanayimizde yerlilik oraninin artisina da katki sagliyor." ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin ekonomisi ve varolusu açisindan büyük önem tasiyan yerli savunma sanayinde, yan sanayi ve test asamalarinda yerli kaynak kullaniminin önemine vurgu yapan Özcan, "Devletimizin, sivil ve askeri havacilikta özellikle uçak lastiklerine yönelik strateji ve politikalarinin tüm gereksinimlerini karsilamak için, tüm üretim kaynaklarimizla çalismaya her zaman haziriz." açiklamasini yapti.


- Savas uçaklari ve SIHA’lar için yerli lastik


Açiklamaya göre, savunma sistemlerinde yerlilik orani ve ürünün kritik hususlarina sahip olmak ülkeler açisindan büyük önem tasiyor. Ülkenin güvenligi ve terörle mücadelesine büyük katki sunan ve tüm dünyada ilgi çeken milli Silahli Insansiz Hava Araci (SIHA) Bayraktar TB2, ilk Milli Egitim uçagi HÜRKUS-B ve çalismalari süren ÖZGÜN Helikopter Projesi ile milli savas uçagi TFX Milli Muharip Uçak Projesi için de milli lastik gelistirilmesi ve üretilmesi yolunda Petlas sorumluluk aliyor.

Su an F-5, F-16 savas jetlerinin lastiklerinin dünyadaki lisansli üç üreticisinden biri konumunda olan Petlas’in savunma sanayisine yönelik üretimi, F-16 ve IHA lastiklerinin yani sira Kirpi, Ural, STA, Amazon, PARS 6x6, Pusat, Hizir, Kiraç, Cobra gibi taktik tekerlekli zirhli araçlar ve Seyit, BMC TTAR Tank Tasiyicilar için özel lastikleri de kapsiyor. Sirket, mermi isabet alsa da yola devam edebilen (Run-flat) sistemleriyle uyumlu çalisabilen lastikleriyle vatan savunmasi ve güvenliginin gerektirdigi en zorlu kosullarda güvenlik güçlerinin yaninda yer aliyor.


- Milli savunmanin yere basan gücü Petlas


Petlas, Kibris Baris Harekâti sonrasi dönemde, savunma sanayi, mekanize tarim, kamu ve özel sektör, bireysel kullanim ve toplu tasimacilik alanlarinda, Türkiye'nin lastik konusunda disa bagimligini azaltmak hedefiyle, 1976 yilinda kamu yatirimi olarak kuruldu.

2005 yilinda AKO Grup bünyesine geçen Petlas, bugüne dek 4,5 milyar lirayi bulan yatirimla Türkiye'nin yerli ve milli üretimin stratejik önemini gözler önüne serdi. IHA'lardan zirhli araçlara kadar genis bir yelpazede yerli savunma sanayisinin ihtiyaçlarini yerli lastikle gideren Petlas, milli savunmanin yere basan gücünü olusturuyor.



Yurt Dünya 13.10.2020 13:36:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Akdeniz Üniversitesinde hastaya eş zamanlı böbrek ve pankreas nakledildi

2

Mersin'de sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı

3

Dedeman Olympos Health Resort, Antalya'da hizmete açıldı

4

Kozan OSB Müdürü Fatih Aydın, öğrencilerle bir araya geldi

5

İskenderun'da asayiş uygulamalarında yakalanan 6 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'da tır ile otomobil çarpıştı

7

Isparta’da toz taşınımı etkili oldu

8

Adana'da otoyolda buğday yüklü tır devrildi

9

Gemide rahatsızlanan personel Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince hastaneye kaldırıldı

10

Hatay uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı