Pişirdikleri yemeklerle sokak hayvanlarını besliyorlar

Pişirdikleri yemeklerle sokak hayvanlarını besliyorlar

Pişirdikleri yemeklerle sokak hayvanlarını besliyorlar

Uşak’taki gönüllü hayvanseverler sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmadı. Özel izinle ve belirli saat aralığında dışarı çıkabilen hayvanseverler, kendi pişirdikleri yemekler ile kentteki tüm sokak hayvanlarını besliyor.
Sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla birlikte hayvanseverler, Uşak’taki sokak hayvanlarını besleyebilmek için harekete geçti. Yetkili kurumlardan alınan özel izinler doğrultusunda her birine izin kartı verildi. Kentteki ilçeler de dahil olmak üzere toplamda 96 hayvansever sokak sokak dolaşarak hayvanlara umut oluyor. Bu kapsamda gönüllü hayvanseverler tarafından bağışlanan 175 kilogram tavuk, 100 kilogram makarna ve 250 adet ekmek Karayolları 25. Şube Şefliği’ne ait yemekhanede pişirilerek her gün kentteki farklı noktalardaki hayvanlara götürülüyor.

“Uşak’ta aç canımız kalmayacak”
Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, aldıkları özel izinlerle her gün saat 16.00-18.00 saatleri arasında besleme yaptıklarını bildirdi. Avcu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Biz her zaman söylediğimiz gibi ‘tüm Uşak’ diyoruz. ‘Uşak’ta aç canımız kalmayacak’ diyoruz. Mamalar ilçelere de sokağa çıkma yasağından önce gönderildi, orada da dağıtan arkadaşlarımız var. Bizler sadece kuru mamayla başa çıkabilecek bütçeye sahip olmadığımız için bir hayvansever dostumuz bu süreci daha kolay atlatabilmek adına 175 kilo tavuk hediye etti. Bu tavuğu pişirme konusunda Karayolları her zamanki duyarlılığını gösterdi ve bize bu imkanı sağladılar. Bu tavuklar burada pişiyor, içine ekmek ve makarna konularak çoğaltılıyor ve grup arkadaşlarım tarafından paylaşılıyor.”


Güncel 26.05.2020 13:32:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu