Polis memurunu şehit eden ehliyetsiz sürücü: "Ben kimseyi bilerek öldürmedim. Çarpmamak için şerit değiştirdim"

Polis memurunu şehit eden ehliyetsiz sürücü:

Polis memurunu şehit eden ehliyetsiz sürücü: "Ben kimseyi bilerek öldürmedim. Çarpmamak için şerit değiştirdim"

Yalova’da, sokağa çıkma yasağında uygulama noktasında kendisini durdurmak isteyen polis memuru Mustafa Emanetoğlu’na otomobille çarparak şehit eden tutuklu sanık Zülfükar İ., "Ben kimseyi bilerek, isteyerek öldürmedim. Çarpmamak için şerit değiştirdim. Zaten aracı vites küçülterek yavaşlattım" diyerek kendini savundu.
Yalova’da ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu şehit düşen polis memuruyla ilgili 3 sanıklı davanın 2’inci duruşması 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Zülfükar İ. (19) ile tutuksuz yargılanan S.Y hazır bulundu. Diğer sanık S.İ ise duruşmaya katılmadı.
Davaya şehit polisin babası Necati Emanetoğlu ve annesi Zehra Emanetoğlu da katıldı. Duruşmada, kaza bölgesinin gerisinde bulunan kameradan alınan kayıtta Zülfükar İ.’nin kullandığı aracın geçişi izlendi. Sanık Zülfükar İ.’nin avukatı Yakup Taşcı, mahkeme için hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti. Taşçı, raporun kaza öncesi tespitlere dayandığını ve taraflı olduğunu iddia etti. Taşçı, sanığın şerit değiştirerek polis memuruna çarpmamaya çalıştığını, ortada öldürmeye yönelik kasıt bulunmadığını dile getirdi.

Sürücünün tahliyesi istendi
Taşçı, sanık Zülfükar İ.’nin yaşanan durum sonrasında çok sayıda hap içerek kendisini öldürmeye çalışmasının kasıt olmadığının göstergesi olduğunu ifade etti. Ara duruşmada savcının tahliye talebinin ortadan kalktığını ileri süren Taşçı, yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini istedi.

Plakanın kapatılması bilerek yapıldığına işaret
Şehit polisin ailesinin avukatı Cemal İnci, bilirkişi raporuyla ilgili diyeceklerinin bulunmadığını dile getirdi. İnci, olayın bilinçli, kasıtlı meydana geldiğini ifade ederek olay sonrası otomobilin plakasının gizlenmesinin buna delil olarak gösterilebileceğini ifade etti. Avukat Taşçı ise plakanın S.Y tarafından gizlenmek istediğini kaydetti. Savcı ise ara duruşmada tahliye gibi bir talepte bulunmadığını bildirdi.

"Ben kimseyi bilerek, isteyerek öldürmedim"
Sanık Zülfükar İ. ise, kasten öldürme suçlamasını reddetti. Çarpmamak için şerit değiştirdiğini belirten Zülfükar İ., “Ben kimseyi bilerek, isteyerek öldürmedim. Zaten aracı vites küçülterek yavaşlattım. Çarpma sırasında bilirkişi raporu 42,5 kilometre hızda olduğumu gösteriyor” dedi.
Mahkeme Zülfükar İ.’nin aklı sağlığının yerinde olup olmadığı ve kusura ilişkin raporun beklenmesini kararlaştırırken, heyet ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


Yurt Dünya 24.02.2022 15:36:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Gülnar Belediyesi atık motor yağlarını geri dönüşüme kazandırıyor

2

ON Dijital Bankacılık "Türkiye'nin En İyi Dijital Bankası" ödülünü kazandı

3

Silifke ilçesinde sağanaktan etkilenen mahallelerde temizlik çalışmaları sürüyor

4

Karmod'dan kurumsal konseptlere özel güvenlik kulübesi

5

Nizami Gencevî’nin “Leyla ile Mecnun” Eseri Türkiye Türkçesinde Yayımlandı

6

Antalya'da trafik kazasında ölen gencin cenazesi yakınlarına teslim edildi

7

Kontrolsüz ekran kullanımı çocuklarda dil gelişimini geciktiriyor

8

Antalya'da sağlık görevlisini darbederek öldürdükleri iddia edilen 4 sanıktan biri hakim karşısında

9

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik eğitim düzenlendi

10

Enuygun.com yılbaşı pazarlarının kurulduğu vizesiz rotaları paylaştı