Polislere organ bağışının önemi anlatıldı

Polislere organ bağışının önemi anlatıldı

Polislere organ bağışının önemi anlatıldı

DÜZCE – Düzce Sağlık Müdürlüğü tarafından Emniyet Müdürlüğü personeline Organ ve Doku Bağışının önemi konusunda eğitim verildi.
Organ Bağışı Haftası etkinlikleri dahilinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği koordinasyonu ile Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına yönelik “Organ ve Doku Bağışının Önemi” konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Zehra Mermi Bal tarafından verilen eğitimde, organ nakli kimlerden yapılabilir? beyin ölümü ve bitkisel hayat, bağışlanan organlar kimlere naklediliyor? Türkiye’de ve dünya’ da organ bağışı rakamları, organ bağışının dini boyutu, organ bağışı ile ilgili asılsız söylentiler nelerdir? konularında bilgiler verdi.
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’da “Organ bağışı oranlarının artması için herkese çok mühim görevler düşmektedir. İnsanların hayattayken sevdikleri insanlarla organlarını paylaşması yanında, ölümlerinin ardından da organlarının başka insanlarda can bulması için girişimde bulunması, organlarını bağışlaması hastalar için hayati önem arz etmektedir. Kişi hayatını kaybetmesine rağmen, böbrek, karaciğer, akciğer, kalp, bağırsak, pankreas, kornea gibi doku ve organları başka bedenlerde yaşatabilir ve birçok insana sağlıklı bir hayat hediye edebilir. Bağışlanan organlar, bazı insanların hayata tutunmasına vesile olabilir. Organ bağışı bekleyen kişilerle empati kurmak oldukça önemlidir” ifadelerinde bulundu.


Güncel 18.11.2022 11:51:32 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi