Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau: "Polonya ve Baltık devletleri NATO içerisinde büyüyen bir etki haline geldi"

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau:

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau: "Polonya ve Baltık devletleri NATO içerisinde büyüyen bir etki haline geldi"

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Polonya ve Baltık devletlerinin NATO ittifakı içerisinde gittikçe büyüyen bir etki haline geldiğini söyledi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta temaslarda bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau "Snow Meeting" konferansına katıldı. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen, ağırlıklı olarak Batılı devletlerin Ukrayna’ya yardımı ve güvenlik konularının ele alınacağı konferans öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, "Bu konferans Litvanya’nın, Polonya’nın, Baltık devletlerinin, yani NATO’nun doğu kanadının sert çekirdeğinin sesinin gittikçe daha çok duyulduğunu, daha etkili hale geldiğini doğruluyor" ifadelerini kullandı.
Ev sahibi Litvanya ile güvenlik, ulaşım bağlantıları, enerji konularında hem fikir olduklarını, siyasi açıdan da iki ülkenin birbirine yakın olduğunu vurgulayan Rau, Leopard tanklarının Ukrayna’ya verilmesi konusuna da değindi. Polonya Dışişleri Bakanı, bu konuda kendisinin iyimser olduğunu, Almanya’yı ikna etmek için kullandıkları argümanların ise baskı olarak adlandırılmaması gerektiğini söyledi.


Güncel 20.01.2023 20:29:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı