Polonya’ya gelen Ukraynalı mültecilerin sayısı 1,9 milyona yaklaştı

Polonya’ya gelen Ukraynalı mültecilerin sayısı 1,9 milyona yaklaştı

Polonya’ya gelen Ukraynalı mültecilerin sayısı 1,9 milyona yaklaştı

Polonya Sınır Koruma Teşkilatı (Straz Graniczna) Ukrayna’dan Polonya’ya sığınan mülteci sayısının 1 milyon 893 bine ulaştığını duyurdu.
Rusya’nın, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı saldırılar neticesinde, Ukrayna’dan komşu ülkelere göç sürüyor. Polonya Sınır Koruma Teşkilatı (Straz Graniczna) savaşın başından bu yana Polonya’ya sığınan mülteci sayısının 1 milyon 893 bine ulaştığını bildirdi. Ukrayna’da 18-60 yaş arası erkeklerin ülkeyi terk etmesi yasak olduğundan gelenlerin çoğunu kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler oluşturuyor. Otel ve pansiyonların yanı sıra spor salonları ve fuar alanlarında kendileri için hazırlanan yatakhanelerde kalan mültecilerin 300 bine yakınının ise başkent Varşova’ya geldiği kaydedildi.
Öte yandan Polonya parlamentosunda yasalaşan, mültecilerin yaşamını kolaylaştırmayı amaçlayan uygulama da yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Ukraynalılara resmi dairelerde işlemlerini yaptırabilmeleri için gerekli olan PESEL numaraları verilmeye başlanırken, 24 Şubat’tan itibaren Polonya’ya giriş yapan tüm mültecilere 1 buçuk yıllık oturum verilmesi, çalışma izni sağlanması, sağlık ve eğitim hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanması kararlaştırıldı.


Güncel 16.03.2022 14:24:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur Valisi Bilgihan Gölhisar'da köyleri ziyaret etti

2

Adana'da "2023 Türkiye Sismik Dizisinin Ardından Çalıştayı" yapıldı

3

Yeniköy Kemerköy Enerji'nin ağaçlandırma çalışmalarına OGM'den takdir belgesi

4

Kayseri'de öldürülen apartman görevlisinin eşi Kahramanmaraş'ta defnedildi

5

Stajyer öğrencilere, enfeksiyon ve iş güvenliği eğitimi

6

Osmaniye’de 90 Kişi Tutuklandı

7

Adana'da "Sayeban Gençlik Kitap Kahve" projesi hizmete girdi

8

Adana'da iş makinesinde çıkan yangın söndürüldü

9

İş Bankası'nın "Altın Gençler" geleneğiyle 54 yılda 4 bine yakın genç ödüllendirildi

10

Kırıkhan ilçesinde 148 uyuşturucu hap ele geçirildi