Putin: ”Ukrayna’nın tahılı Belarus üzerinden ihraç edilebilir”

Putin: ”Ukrayna’nın tahılı Belarus üzerinden ihraç edilebilir”

Putin: ”Ukrayna’nın tahılı Belarus üzerinden ihraç edilebilir”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın tahılı Belarus üzerinden ihraç edilebilir. Ancak bunun için Belarus’a uygulanan yaptırımların kaldırılması gerekiyor” dedi.
Ukrayna’nın tahıl ihracatına Rusya’nın engel olduğu tartışmaları sürerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Başkanı Putin açıklamasında, Moskova’nın Ukrayna limanlarının tahıl ihracatını engellediği haberlerini yalanlayarak, “Ukrayna tahılı Belarus üzerinden ihraç edilebilir. Kimseyi durdurmuyoruz. Ancak bunun için Belarus’a uygulanan yaptırımların kaldırılması gerekiyor” dedi.
Putin ayrıca, Batılı ülkelerin küresel gıda pazarındaki sorunlardan Rusya’yı sorumlu tutarak kendi politika hatalarını örtbas etmeye çalıştıklarını söyledi. Moskova ise Ukrayna’nın tahıl ihracatının kesintiye uğramasından Ukrayna ve Batı’yı sorumlu tuttu.
Öte yandan Putin, İngiltere ve ABD’nin Rus gübrelerine uyguladığı yaptırımlar nedeniyle küresel gıda piyasalarındaki sorunların daha da kötüleştiğini söyledi.


Güncel 3.06.2022 21:46:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

2

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

3

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

4

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

5

Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

6

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

8

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor

9

Türkiye, yenilenebilir enerji alanında hızlı yol katetti

10

Serebral palsili oğlu için ürettiği ekipmanlar diğer hastalara da umut oldu