Quick Sigorta "Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası" toplantısını gerçekleştirdi

Quick Sigorta

Quick Sigorta "Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası" toplantısını gerçekleştirdi

İSTANBUL - Quick Sigorta, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle düzenlediği "Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası" toplantısını yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta'nın İstanbul'da başlatıp, Ankara'yla devam ettirdiği ve finansal sigortaların masaya yatırıldığı toplantıların üçüncüsü Antalya'da yapıldı.

Toplantıda, katılımcılara, bina tamamlama sigortası, fatura koruma sigortası, kefalet sigortası gibi finansal ürünler hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi Başkanı Nevzat Yavuz, şirketin acenteler tarafından sektörüm için önemli olduğunu iyi bildiğini belirterek, "2018'de trafik sigortalarında taban-tavan uygulaması döneminde arz sorunu yaşandığında, Quick Sigorta acentelerin imdadına yetişti. Bu anlamda Quick Sigorta'ya buradan teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kefalet sigortasını çıkarmasının sektörde öncü bir rol oynadığını kaydeden Yavuz, "Yine diğer finansal sigortalardan olan bina tamamlama sigortası ürününün de özellikle deprem olayından sonra çok önemli olduğunu ortaya koydu. Aynı şekilde fatura güvence sigortası, kredi kartı limitlerinin yetersiz olduğu ve ödeme güçlüğü çekilen noktalarda önemli bir açığı kapamış oldu." açıklamasında bulundu.

Maher Holding Sigortacılık Grubu Başkanı Ahmet Yaşar da dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sigorta acentelerinin sigorta ile birlikte finansal ürünlerin satışına daha fazla aracılık etmeleri gerektiğini aktardı.

- "Riskleri tek başına yüklenmek mümkün değil"

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ise ekonominin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak sigortacılık sektörünün de büyüdüğünü belirtti.

“Rekabetin her geçen gün arttığı ve ülke sınırlarını aştığı bir ortamda, ticari faaliyetleri sürdürmenin riskli hale geldiğini ifade eden Bahar, riskleri tek başına yüklenmenin mümkün olmadığını aktardı.

Bahar, devreye sigortacılık sektörünün girdiğine işaret ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak haline geldi. Sigortacılık sektörü kâra değil riske ortak olmaktadır. Vatandaşlarımıza, girişimcilerimize ve iş insanlarımıza alacakları riskleri minimize edecek olan sigortacılığı en iyi şekilde tanıtmak ve bu sektörü en önemli şekilde korumak zorunda olduğumuzu ifade ediyoruz. Sektör büyümesine rağmen acente oranları her sene düşmektedir."

Acentelerin haksız rekabetle uğraştıklarını kaydeden Bahar, "Trafik sigortalarında ve kaskoda acentelerimizin yaşadığı büyük sorunlar ortadadır. Özellikle trafik sigortalarında yıllardır devam eden arz sorunu vakit kaybına, para kaybına ve diğer ürünlere zaman ayırmasına engel olmaktadır." ifadelerini kullandı.



Ekonomi 1.03.2024 18:37:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

2

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

3

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

4

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

5

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

6

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

7

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

8

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

9

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı

10

Antalya'da düzenlenen Kınık Tarım Fuarı başladı