Rahim naklinin sağlık turizmine ilgiyi artıracağı öngörülüyor

Rahim naklinin sağlık turizmine ilgiyi artıracağı öngörülüyor

Rahim naklinin sağlık turizmine ilgiyi artıracağı öngörülüyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Uluslararasi Antalya Saglik Turizmi ve Egitim Dernegi (UASTED) Baskani Mehmet Kanpolat, rahim ve yüz naklinin Türkiye'de yapilmasinin dünyaya güven verecegini belirterek, "Türkiye tercih edilen bir ülke haline gelecektir." dedi.

Kanpolat, AA muhabirine yaptigi açiklamada, özellikle yeni tip koranavirüs (Kovid-19) sürecinden sonra Türkiye'nin saglik turizmi açisindan ön plana çiktigini söyledi.

Dünyada birçok ülke Kovid-19 sürecinde çaresiz kalirken, Türkiye'nin aldigi tedbirler ve saglik uygulamalari ile herkese güven verdigini anlatan Kanpolat, salgininin yayilma hizi ve tedavideki basarisinin herkesin dikkatini çektigini dile getirdi.

Böyle zorlu bir süreçte kadavradan rahim nakli yapilan kisinin bebeginin saglikli dünyaya gelmesinin de önemli oldugunu vurgulayan Kanpolat, rahim, yüz ve kol nakillerinin özellikli ameliyatlar arasinda bulundugunu ifade etti.

Her merkezde yapilamayan bu ameliyatlari gerçeklestiren ülkelerin her zaman bir adim önde olacagini aktaran Kanpolat, Türkiye'de bu ameliyatlarin yapilmasinin saglik altyapisinin gücünü gösterdigini bildirdi.

Kanpolat, özellikli ameliyatlarin saglik turizmine katkisinin büyük olacagini belirterek, 'Rahim ve yüz naklinin Türkiye'de yapilmasi dünyaya güven verecektir. Türkiye tercih edilen bir ülke haline gelecektir. Saç ekimi, dis ve estetik gibi küçük islemlerle ön plana çikan Türkiye, bu tür zor ameliyatlarla da adindan söz ettirmeye baslayacak." diye konustu.

- "Dünyanin birçok bölgesinden rahim nakli için basvuru aldik"

Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, tibbin her alanindaki küçük bir gelismenin, ülkenin saglik sektörüne olan ilgiyi artiracagini dile getirdi.

Türkiye'nin saglik konusunda dünyanin öncü ülkelerinden oldugunu belirten Özkan, rahim nakli gibi ameliyatlarin Türkiye'nin sagliktaki prestijini ve güveninin artirdigini kaydetti.

Türkiye'ye güvenin olusmasiyla saglik turizmi için gelen kisi sayisinin da artacagina isaret eden Özkan, sunlari kaydetti:

"Saglik alaninda is gücümüz, altyapimiz, tecrübemiz var. Yapilmayan isler yapiliyor. Rahim nakliyle Derya'nin anne olmasinin ardindan Türkiye'ye çok fazla akin olacagini düsünüyorum. Dünyanin birçok bölgesinden rahim nakli için basvuru aldik. Bekledigimizden çok daha fazla bir ilgiyle karsilastik. Ilgili mevzuatin çikmasiyla Türkiye'ye bu anlamda çok sayida hasta gelecektir. Ameliyatin klinik ortamda yapilmaya baslanmasiyla Avrupa'dan ve farkli ülkelerden hastalar gelecek."

Rahmi olmadigi için hamile kalamayan Derya Sert'e 23 yasindayken, Prof. Dr. Ömer Özkan'in baskanligindaki ekip tarafindan 8 Agustos 2011'de 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmisti. Sert, uzun süren tedavilerin ardindan 4 Haziran 2020'de hamileligin 28. haftasinda 760 gram agirliginda bir erkek bebek dünyaya getirmisti.




Spor 8.07.2020 12:33:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

3

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

4

Futbol: Trendyol 1. Lig

5

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

6

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

7

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

8

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor

9

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

10

Kamu Hastane yöneticileri Antalya'da buluştu