Rektör Çomaklı: “Kûtül-Amare zaferinin 106. yıl dönümü kutlu olsun”

Rektör Çomaklı: “Kûtül-Amare zaferinin 106. yıl dönümü kutlu olsun”

Rektör Çomaklı: “Kûtül-Amare zaferinin 106. yıl dönümü kutlu olsun”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kûtül Amare Zaferinin 106. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Kut’ül Amare, üzerinden yüzyıldan fazla zaman geçmiş olsa da tarihin tozlu sayfalarında kalmayan büyük bir zaferlerin adıdır. Bir savaşın kazanılmasından çok daha fazla anlam içerir. İşte Halil Paşanın “Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır” sözleriyle Birinci Dünya Savaşı’nın Çanakkale Zaferinin ardından "en büyük zaferi" olma niteliği taşıyan Kut’ül Amare, Türk Ordusunun ne kadar zor şartlar olsa da başaracağının bir kanıtıdır.
Mezopotamya’nın bağrına girmeye çalışan İngiliz birliklerinin Selman’ı Pak’ta Türk askerlerine yenilmesi ile aldığı tarih dersinin 106. yıl dönümünü kutluyoruz. Ecdadımızın hangi coğrafyada olursa olsun vatanını düşmana bırakmayacağının ispatı olan bu zaferin aziz hatırasını şehitlerimize rahmet dileyerek anıyoruz."


Güncel 29.04.2022 12:45:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili çaldı

2

Osmaniyeli üç öğrenci, satrançta milli takım havuzuna seçildi

3

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

4

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

5

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

6

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

7

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

8

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

9

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

10

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu