Rektör Kutluhan üniversite-sanayi işbirliği hedeflerini anlattı

Rektör Kutluhan üniversite-sanayi işbirliği hedeflerini anlattı

Rektör Kutluhan üniversite-sanayi işbirliği hedeflerini anlattı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Üniversite-sanayi iş birliği alanında yürütülen çalışmalar ve hedefleri konusunda konuştu.

Paydaşlar ile birlikte yürütülen projelerle, Üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılar koyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan, 2022 planları arasında bu çalışmaları hızla sürdürmek olduğunu söyledi. Üniversite-sanayi iş birliğinin birçok yönü olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sanayinin Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ihtiyacına yönelik PAÜ’lü akademisyenleri görevlendirdiklerini ve akademisyenlerin bu çalışmalarda aktif rol aldığını belirtti.
Rektör Prof. Dr. Kutluhan açıklamasına şöyle devam etti:
“Sanayinin stajyer öğrenciye ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde DESİAD ile ortak bir çalışmanın sonucunda İşim Okulum Projesini hayata geçirdik. Üniversite-sanayi iş birliğinde daha alana yönelik, daha sektörel bazlı bire bir çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu sebeple de Üniversite-Sanayi İş Birliği Ofisini de kurduk. Her yönü ile 2022’de bu çalışmalarımız daha yoğun bir şekilde devam edecek. Ziraat Fakültemiz de kuruldu ve görev yapacak hocalarımız da Denizli’nin zirai alanında çalışmalar yürütecekler.”


Güncel 5.05.2022 09:14:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı