Rektör Tabakoğlu, Ukrayna’dan gelen Kırım Tatar Türklerini ziyaret etti

Rektör Tabakoğlu, Ukrayna’dan gelen Kırım Tatar Türklerini ziyaret etti

Rektör Tabakoğlu, Ukrayna’dan gelen Kırım Tatar Türklerini ziyaret etti

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ukrayna’daki savaş sebebiyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Edirne’deki KYK yurtlarına yerleştirilen Kırım Tatarlarını ziyaret ederek, imkanları ölçüsünde her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.
Ziyaret kapsamında Kırım Tatarları ile görüşen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırım Tatarlarına destek olmak için Edirne’ye gelen Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zümran Aracı ile Balkan Yerleşkesi içerisinde yer alan KYK yurdunda bir araya geldi. Ziyareti sırasında Zümran Aracı’ya Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu da eşlik etti.
Ziyarette konuşan Zümran Aracı, “Yurtlara yerleştirilen soydaşlarımıza maddi manevi her türlü desteği sağlamak için bugün buradayız. Onların bu zor günlerinde yanlarında olmak istedik. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Edirne Valiliği’ne, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne, İl Göç İdaresi’ne, Türk Kızılay Edirne İl Müdürlüğü’ne, İl Sağlık Müdürlüğü’ne, AFAD Başkanlığı’na, Yurt Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” dedi.
Kırım Tatar Türklerinin durumu hakkında bilgiler alan Rektör Tabakoğlu ise, “Trakya Üniversitesi olarak savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Kırım Tatar Türklerinin yanındayız. Soydaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız. Tüm imkânlarımızla her türlü desteği vermeye ve gereken çabayı göstermeye hazırız” ifadelerini kullandı.


Güncel 21.03.2022 18:10:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı