Rus Gönüllüler Tugayı: "Rus topraklarında 42 kilometre derinliğe girdik, savaş ve keşif çalışmalarını sürdürüyoruz"

Rus Gönüllüler Tugayı:

Rus Gönüllüler Tugayı: "Rus topraklarında 42 kilometre derinliğe girdik, savaş ve keşif çalışmalarını sürdürüyoruz"

Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesine sızan Ukraynalı keşif grubunda yer alan Rus Gönüllüler Tugayı, operasyonun aktif aşamasının sona erdiğini duyurarak, "Rus topraklarında 42 kilometre derinliğe girdik, savaş ve keşif çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.
Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesine sızan Ukraynalı keşif grubunda yer alan Rus Gönüllüler Tugayı, operasyonun aktif aşamasının sona erdiğini duyurdu. Ukrayna topraklarında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rus Gönüllüler Tugayı’nın Denis isimli komutanı, gerçekleştirdikleri sızma girişimleri ve çatışmalar hakkında bilgiler verdi. Rus topraklarına girdiklerinde herhangi bir direniş ile karşılaşmadıklarını söyleyen Denis, "Sınır muhafızları, polis ve Rus istihbarat elemanları kaçtı. Ancak orada asker bulunmuyordu. Eğer öyle bir görev belirlenmiş olsaydı birimlerimiz rahatça Belgorod’a rahatça ulaşabilirdi" dedi.

"Rus topraklarında 42 kilometre derinliğe girildi"
Rus topraklarında 42 kilometre derinliğe kadar ulaştıklarını aktaran Denis, "Savaşçılarımız gün boyunca bazı yerleşim yerlerinin kontrolünü elinde tuttu. Operasyon sonunda 2 kişi öldü 10 kişi yaralandı. Operasyonun aktif aşaması sona erdi. Ancak savaş ve keşif çalışmalarını sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
Denis ayrıca, Rus halkının kendilerine verdiği destekten de bahsederek, bu destek sayesinde Rus ordusuna zarar verebildiklerini vurguladı.

“70’in üzerinde Ukraynalı terörist, 4 zırhlı araç ve 5 kamyonet imha edildi”
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Belgorod’a 22 Mayıs’ta sızan Ukraynalı sabotaj grubuna yönelik operasyonların tamamlandığı aktarılmış, "Bakhmut’ta yenilgiye uğrayan Kiev rejimi Rusya’nın Belgorod bölgesindeki bazı topraklara sızma gerçekleşti. Terörle mücadele operasyonu sırasında milliyetçi oluşumlar Batı Askeri Bölgesi Devlet Sınır Koruma Birlikleri tarafından hava operasyonları, topçu atışları ve aktif operasyonlar ile engellendi. Milliyetçiler kendi topraklarına kadar ateş açılarak sürüldü. Operasyonlar sırasında 70’in üzerinde Ukraynalı terörist, 4 zırhlı araç ve 5 kamyonet imha edildi" denilmişti.


24.05.2023 23:14:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nden TARSİM'e ziyaret

2

Mersin'deki kazada ikiz kızlarından biri ölen, diğeri yaralanan ailenin evinde yas hakim

3

Antalya'da "İlk Yardım Eğitimi" düzenlendi

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde kaybettiği babasının izinden giden Buse, AFAD personeli oldu

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde Adana'dan havalanan helikopterler 180 "hayat uçuşu"na imza attı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede besici, devlet desteğiyle hayvan sayısını katladı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş hayvan yetiştiricisi, devlet desteğiyle üretimini sürdürüyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Osmaniye'de 4 yakınını kaybettiği depremi acıyla hatırlıyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ta depremzedelere yaklaşık 12 milyar liralık nakdi yardım yapıldı