Rus kongre ve düğün turizmcilerine Türkiye'deki "güvenli hizmet" anlatıldı

Rus kongre ve düğün turizmcilerine Türkiye

Rus kongre ve düğün turizmcilerine Türkiye'deki "güvenli hizmet" anlatıldı

ANTALYA (AA) - Turizmin baskenti Antalya'da, Türkiye çapinda kongre, toplanti ve dügün turizminde verilen güvenli hizmetleri, Rus acente temsilcilerine anlatildi.

Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi ve Uluslararasi Toplanti ve Dügün Turizmi Forumu isbirliginde Antalya'da Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde Rus acente temsilcilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Rusya'dan gelen kongre, toplanti ve dügün organizasyonlarinda hizmet veren acente temsilcilerine, Güvenli Turizm Sertifikasi programi kapsaminda verilen hizmete iliskin bilgilendirme yapildi.

Uluslararasi Toplanti ve Dügün Turizmi Forumu (International MICE&Wedding Forum-IMWF2019) Yönetici Ortagi Necip Fuat Ersoy, gazetecilere yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kötü bir sezon geçirildigini söyledi.

Salginin etkisinin azalmasiyla basta Rusya olmak üzere farkli ülkelerden talepler almaya basladiklarini vurgulayan Ersoy, bu dogrultuda 2021 pazarini degerlendirmek amaciyla etkinligi düzenlediklerini belirtti.

Rusya'da toplanti, kongre ve dügün turizmi sektöründe faaliyet gösteren en iyi acente temsilcilerini Antalya'da bulusturduklarini anlatan Ersoy, "Ülkemizdeki güvenli turizmin tanitimini yapiyor, destinasyon olarak kendimizi anlatiyor, önümüzdeki yil için yapilacak organizasyonlarin zeminini olusturuyoruz." dedi.

Bir haftalik program hazirladiklarina deginen Ersoy, hizmetteki yenilikleri anlatirken iliskileri de pekistireceklerini kaydetti.

Ana pazar Rusya oldugu için ilk etapta Rus acentelerle etkinlige basladiklarini aktaran Ersoy, ilerleyen süreçte farkli ülkelere yönelik de çalisma yapacaklarini bildirdi.

- "Az sayida daha sik gruplar agirladik"

Salgin nedeniyle bu yil ayni ortamda çok sayida insanin bulustugu kongre, dügün gibi etkinliklerin yapilamadigini dile getiren Ersoy, "Her seye ragmen talep ürettik, misafir agirladik. Gruplarin sayisi bin kisilerden 25-50'lere indi. Daha az ama daha sik gruplar gelmeye basladi. Bu da sevindirici bir sey. Hiç yapamayan ülkeler de var. Bu açidan bizim bunlari düzenliyor olmamiz, ülkemizin turizmdeki gücünün bir göstergesi." diye konustu.

Geçen yil sektör olarak iyi bir dönem geçirdiklerine dikkati çeken Ersoy, 2019'a da çok iyi basladiklarini ancak marttan sonra dügün organizasyonu yapamadiklarini ifade etti.

Bu yil 2019'un yüzde 10 civarinda bir etkinlik yaptiklarini belirten Ersoy, sunlari söyledi:

"2021 yili için açikçasi umutluyuz. Artik pandemi kosullarina biraz daha asinayiz, asi ve tedavi çözümleri konusuluyor. Nisan, mayis için talepler aliyoruz. Yurt disindan önemli grup talepleri geliyor, biz de tekliflerimizi iletiyoruz. 2019'un sayilarina bir anda ulasamasak da 2020'den çok daha iyi olacagimizdan eminiz. "




Yurt Dünya 10.11.2020 15:11:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Alanya'da bir hukuk bürosu yandı

3

Adana'da denetimlerde 28 ruhsatsız silah ele geçirildi

4

Antalya'da hayvanseverlerin yeni gözdeleri albino piton ve at

5

Üreticiler karpuzu aşırı sıcaktan gazete ve samanla koruyor

6

Mersin'de "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 5 zanlı yakalandı

7

Adana'da Mobilyacılar Sitesi'ndeki iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

8

Adana'da 2 motosiklet ve 1 bisiklet çalan şüpheli tutuklandı

9

Isparta'da bir gece kulübünde çıkan yangın hasara yol açtı

10

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında tahliye edilen Kocagöz, Belediye'de vatandaşlarla buluştu