Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Rus savaş gemileri peş peşe Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Rus donanmasına ait 17 Borda numaralı ‘Pyotr Morgunov’, 12 borda numaralı ‘Olenegorskiy Gorniak’ ve 16 borda numaralı ‘Georgiy Pobedonosets’ isimli çıkarma gemileri, Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.
Ege Denizi yönünden saat 09.15 sıralarında boğaza girişi yapan - Rus donanmasına ait 17 Borda numaralı ‘Pyotr Morgunov’, 12 borda numaralı ‘Olenegorskiy Gorniak’ ve 16 borda numaralı ‘Georgiy Pobedonosets’ isimli çıkarma gemileri, saat 10.30 sıralarında Çanakkale önlerinde oldu. Kilitbahir Kalesi ve ‘Dur Yolcu’ yazısı önünden ilerleyen savaş gemileri, Nara Burnu’nu döndükten sonra Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.
Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz nedeniyle Karadeniz’e doğru ilerleyen çıkarma gemilerine boğazı geçişi sırasında Sahil Güvenlik botları refakat etti. Dün 3 Rus savaş gemisi de Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e doğru yol almıştı.


Yurt Dünya 9.02.2022 11:00:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

2

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

3

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

4

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

5

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı

6

Mersin'de Toros Yörüklerini Yaşatma Derneği kuruldu

7

Antalya sömestir tatilini hareketli geçirdi

8

Bozyazı'da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

9

MTSO Başkanı Çakır, gazetecilerle bir araya geldi

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Protezle yürümeye başlayan 13 yaşındaki Melike'nin hayali avukat olmak