Rusya Çin’de 100 milyon dozluk Sputnik V aşısı üretecek

Rusya Çin’de 100 milyon dozluk Sputnik V aşısı üretecek

Rusya Çin’de 100 milyon dozluk Sputnik V aşısı üretecek

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Çinli bir ilaç şirketi arasında varılan anlaşma kapsamında Çin’de yılda 100 milyon doz Rus Sputnik V Covid-19 aşısı üretilecek.
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı geliştirilen aşıların üretimi için ülkeler arası anlaşmalar yapılmaya devam ediliyor. Son olarak Rusya ve Çin arasında aşı üretimi konusunda yeni bir anlaşmaya varıldı. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Çinli ilaç şirketi Hualan Biological Bacterin, Çin’de her yıl 100 milyon doz Rus Sputnik V aşısı üretilmesi için anlaşma sağladı.
RDIF CEO’su Kirill Dmitriev anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, bu miktarın 50 milyon kişinin aşılanması için yeterli olacağını belirterek, işbirliği anlaşmasının aşının üretim kapasitesini önemli ölçüde arttıracağını söyledi.
Rusya tarafından geliştirilen Sputnik V aşısı, şu ana kadar 60 ülkede kullanım onayı aldı. Tıp dergisi The Lancet’e göre aşının Covid-19’a karşı yüzde 91.6 etkinliği bulunuyor.


Güncel 19.04.2021 12:36:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

2

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

4

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

5

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

6

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

7

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

9

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

10

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor