Rusya, Hollanda’nın ardından Danimarka’ya da doğal gaz akışını kesiyor

Rusya, Hollanda’nın ardından Danimarka’ya da doğal gaz akışını kesiyor

Rusya, Hollanda’nın ardından Danimarka’ya da doğal gaz akışını kesiyor

Rus enerji şirketi Gazprom, Hollanda’nın ardından ruble ile ödeme yapmayı reddeden Danimarka’ya da doğal gaz akışının yarından itibaren kesileceğini duyurdu.
Rusya, bir Avrupa ülkesine daha doğal gaz tedarikini durduruyor. Rus enerji şirketi Gazprom, Hollanda’nın ardından ruble ile ödeme yapmayı reddeden Danimarka’ya da doğal gaz akışının yarından itibaren kesileceğini duyurdu. Gazprom tarafından yapılan yazılı açıklamada, Danimarka’nın yarı özel enerji şirketi Ostred’in, Rusya’ya doğal gaz ödemesini yapmadığı ifade edilerek, "31 Mayıs işgünü sonu itibariyle, Gazprom Export, nisan ayı itibariyle Ostred’den gaz tedariki için ödeme alamamıştır. Bu bağlam Gazprom tarafından Ostred’e gaz sevkiyatı 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle Devlet Başkanı Kararnamesi doğrultusunda ödeme yapılana kadar durdurulmuştur" denildi.
Gazprom, bugüne kadar Polonya, Bulgaristan, Finlandiya ve Hollanda’ya ruble ile ödeme yapmadıkları gerekçesiyle doğal gaz akışını durdurmuştu.


Güncel 31.05.2022 19:47:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

3

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

4

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

6

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

7

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı

8

7. Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı

9

Adana'da "Reel Sektör Şirketleri İçin Kur Riski Yönetimi ve Korunma" paneli düzenlendi

10

Kozan ilçesinde minibüsle çarpışan elektrikli motosikletin sürücüsü yaralandı