Rusya’nın ABD Büyükelçisi Antonov: “Tüm sorunların çözümü için yapıcı diyaloğa hazırız”

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Antonov: “Tüm sorunların çözümü için yapıcı diyaloğa hazırız”

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Antonov: “Tüm sorunların çözümü için yapıcı diyaloğa hazırız”

ABD’ye dönen Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov havaalanında gazetecilere verdiği demeçte, "Çok ciddi sorunlarımız var. Tüm sorunların çözümü için yapıcı diyaloğa hazırız" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "katil" ifadesini kullanmasının ardından ABD ile ilişkilerin yeniden değerlendirilmesi amacıyla geri çağırılan Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov görev yerine döndü. Sabah saatlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’dan hareket eden Antonov, akşam saatlerinde ABD’nin New York kentinde bulunan John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı’na indi.

Havaalanında Rus ve ABD’li gazeteciler tarafından karşılanan Antonov, ABD’li muhataplarıyla görüşüp görüşmeyeceği ilgili soruya, "Henüz değil. Yarın sabah Amerikalıların tepkisinin nasıl olacağını görelim. Bana Amerikalı muhataplarımızla görüşme fırsatı verin. 10 gün içinde her şey netleşir" dedi.

ABD ve Rusya arasındaki sorunlara değinen Antonov, "Çok ciddi sorunlarımız var. Tüm sorunların çözümü için yapıcı diyaloğa hazırız" ifadelerini kullandı. Rusya’nın şikayet ettiği durumlardan olan ABD’nin vize politikasına dair sorunların çözümüne değinen Antonov, "Amerikalı meslektaşlarımın zaman zaman ileri sürdüğü taleplerle bu sorunu çözmek işe yaramayacak. Her şey eşit şartlarda olmalı. Bu oturup detaylarıyla konuşmamız gereken bir sorun" diye konuştu.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Putin ve Biden arasındaki görüşmeden sonra Putin’in pozitif söylemleri doğrultusunda çalışacaklarını belirten Antonov, "Görevimiz, başkanımızın tarafından dile getirilen pozitif söylemler üzerinde çalışmak ve uygulamaktır. Başkanımız tarafından işaret edilen noktalar üzerine neler yapabileceğimizi çözmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İki ülkenin büyükelçileri ülkelerine dönmüştü
ABD Başkanı Biden, Mart ayında ABD medyasına verdiği röportajda, muhabirin “Putin’in katil olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt olarak “Evet, öyle düşünüyorum” demişti. Biden ayrıca, Putin’in ABD Başkanlık Seçimlerine müdahale etmesiyle "bedelini ödeyeceğini" ifade etmişti. Biden’ın açıklamalarının ardından Rusya’nın Washington Büyükelçisi Antonov ve sonrasında ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan istişareler için ülkelerine geri çağrılmıştı. Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Biden, 16 Haziran’da Cenevre’de düzenlenen zirvede büyükelçilerin görevlerine dönmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.


Güncel 20.06.2021 23:34:34 0

İlginizi Çekebilir

1

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

2

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

4

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

5

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

6

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

7

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi

8

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

9

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antakya İlçe Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

10

Dörtyol Kaymakamı Keklik'ten annesi vefat eden çocuğa doğum günü sürprizi