"Sağlığınız için ıslanan maskenizi hemen değiştirin" uyarısı

"Sağlığınız için ıslanan maskenizi hemen değiştirin" uyarısı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçin, maskeye ter veya su temas ettiginde özelligini kaybedecegini belirterek, "Onun için yazin yaninizda mutlaka yedek maske tasiyin, islaninca hemen degistirin." dedi.

Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Yalçin, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin devam ettigini, bunun için tedbirlere uymak gerektigini söyledi.

Isinan havayla insanlarin denize, havuza girdigini anlatan Yalçin, denizlerin yüzmek için güvenli oldugunu ancak sosyal mesafeyi koruyarak yüzmek, çikinca islak kalmamak gerektigini bildirdi.

Havuzlar için siki tedbirler alinmasi gerektigini vurgulayan Yalçin, su uyarilarda bulundu:

"Havuza girerken dus alinmali, ayakta terlik veya baska bir sey bulunmali, bone takilmasi gerekiyor. Havuz kenarinda insanlarin ortak kullanacagi malzemeler bulunmamali. Sezlong aralarinda 1,5-2 metre mesafeye dikkat edilmeli. Havuzda, kloru belirli noktada tutmak gerekiyor. Havuzlarda bir kisiye, 5-6 metreküplük alan ayirmak lazim. Havuzun büyüklügü, yüksekligi ve derinligine göre bu degisir. Havuzun hacmine göre metrekare hesabi yapilmali."

- "Spor yaparken maske kullanmayin"

Küçüklerin sosyal mesafeye uymalari zor olacagi için çocuk havuzlarinin açilmasinda sakinca olabilecegine deginen Yalçin, hastalikli bir çocuk havuza girdiginde mesafeyi koruyamayacagi için sorunlar ortaya çikabilecegini dile getirdi.

Yalçin, salginin bir anda yok olmayacagini belirterek söyle konustu:

"Salgin belirli bir süre pik seviyesine çiktiktan sonra düsüyor ama sifirlanmayacak. Burada önemli olan önlemleri sürdürerek maske takmak, el yikamak, sosyal mesafeyi korumak. Eger tedbirlere devam edilmezse yine yükselise geçer. Hava da isindi, sicak havada maske takmak zor olacak. Maskeye ter veya su temas ettiginde hiçbir anlami kalmaz, dikkatli olmak gerekiyor. Onun için yazin yaninizda mutlaka yedek maske tasiyin. Islanan maskenizi hemen degistirin. Spor esnasinda maske kullanmayin. Hem terle islanir hem de agir spor yaparken akcigerlerde sikinti yaratabilir ancak yürüyüslerde maske kullanilmali."



Spor 11.06.2020 12:03:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor