Sağlık Bakanı Koca, 7 ilin sağlık müdürleri ve saha koordinatörleriyle görüştü: (3)

Sağlık Bakanı Koca, 7 ilin sağlık müdürleri ve saha koordinatörleriyle görüştü: (3)

Sağlık Bakanı Koca, 7 ilin sağlık müdürleri ve saha koordinatörleriyle görüştü: (3)

ADANA (AA) - Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Koronavirüsle, bizim gibi sistemli sekilde mücadele eden yok. Bu sözün arkasinda duran sadece Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi degil. Bu sözün arkasinda, salginla ilgili her konuda son sözü söyleyen Dünya Saglik Örgütü de duruyor ki Türkiye'yi dünyaya örnek gösteriyor." dedi.

Bakan Koca, Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye ve Kilis saglik müdürleri ve saha koordinatörlerinin katilimiyla Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde gerçeklestirilen degerlendirme toplantisi sonrasi düzenledigi basin toplantisinda, maske, mesafe, temizlik kuralina uyarak filyasyon ekiplerine yardimci olunmasini istedi.

Filyasyon ekiplerinin pek çok ülkenin televizyon kanallarinda, savasçi kiyafetleri içinde hayranlikla izlendigini anlatan Koca, söyle devam etti:

"Simdi soralim, Bu filyasyon ekipleri, o ülkelerin sadece televizyon ekranlarinda degil, sokaklarinda olsaydi, temasli taramasi yapsaydi, acaba durum ne olurdu? Cevap basittir. Koronavirüs pozitiflerin sayisi görünenden kat kat fazla çikardi. Koronavirüsle, bizim gibi sistemli sekilde mücadele eden yok. Bu sözün arkasinda duran sadece Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi degil. Bu sözün arkasinda, salginla ilgili her konuda son sözü söyleyen Dünya Saglik Örgütü de duruyor ki Türkiye'yi dünyaya örnek gösteriyor. Bu sözlerimin amaci, sizlere bir övünme sebebi sunmak degildir. Bu sözlerimin amaci, kendimize olan inancimizin artmasidir. Bu inanç ne kadar artarsa, sonuç o kadar müspet olur. Inanç sayet azalirsa çabuk yoruluruz. Geldigimiz noktada yorgunluk ve bikkinlik risklidir. Çok sey gördük, çok zorluklar yasadik ve acilar çektik."

- "Sehir hastanelerinin isabetli yatirimlar oldugunu gördük"

Vefattan izolasyona, hayat kaybindan zaman kaybina, egitimdeki kayiptan sosyal hayattaki kayba, tüm kayiplarin toplumca dayanisma içinde azaltilmasina dikkati çeken Koca, hayata bagli olunmasini isteyerek hayata bagliligin bir sartinin da baskalarinin sagligina saygi oldugunu söyledi.

Koca, degerlendirmelerini yaptiklari 7 ildeki saglik tesislerine yönelik bilgi vererek, "Sehir hastanelerimiz salgindan önce de sizlerin takdirine mazhar olmustu. Her sehrimizin hayali olan bu tesislerin ne denli isabetli yatirimlar oldugunu hem Elazig'da yasadigimiz deprem vesilesiyle hem Kovid-19 salgini vesilesiyle tekrar tekrar gördük. Bu yatirimlarimiz, acil ihtiyaçlar ve muhtemel ihtiyaçlar göz önüne alinarak devam ediyor." dedi.

Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaras, Osmaniye, Hatay ve Kilis'teki saglik yatirimlarini anlatan Koca, "Illerimizin sagliktan sorumlu yöneticileri aldigimiz kararlari eksiksiz uygulamak üzere görevlerinin basina dönecek. Bizler tekrar gelecegiz, burada olmadigimiz zamanlarda dikkatimizle, takibimizle burada olacagiz." ifadesini kullandi.

(Bitti)



Yurt Dünya 9.10.2020 20:02:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da çıkan yangında iş yeri zarar gördü

2

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye saldırılarına protesto

3

Isparta'da üniversite öğrencileri, mezuniyet töreninde İsrail'e pankartlarla tepki gösterdi

4

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek

5

Alanya'da bir binanın bodrumunda çıkan yangında hasar oluştu

6

Adana'da "Dünya Tütünsüz Günü" etkinliği düzenlendi

7

Mersin'de üniversite öğrencilerinin Gazze'ye destek için başlattıkları çadır nöbeti sona erdi

8

Çukurova Üniversitesi'nde güneş enerjisi santrali kurulacak

9

Mersin'de gençlerin turizmde istihdamının hedeflendiği projenin çalıştayı yapıldı

10

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ile teknik direktör Alex'ten Burdur Valiliğine ziyaret