Sağlık çalışanlarına ‘Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi’

Sağlık çalışanlarına ‘Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi’

Sağlık çalışanlarına ‘Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi’

Bilecik’te sağlık çalışanlarına yönelik ‘Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi’ gerçekleştirildi. 50 kursiyer 3 günlük eğitim sonunda yapılan teorik ve pratik sınavlar sonucunda sertifika almaya hak kazandı.
Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi ile 50 kursiyere sertifika verildi. Üç gün süren eğitimde Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi Eğitimcileri olarak Sağlık Bakanlığından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Dr. Sevinç Sütlü başkanlığında 7 eğitimci görevlendirildi. Yapılan eğitim sonrası 50 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.
Yenidoğan Canlandırma Programı’nın 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir eğitim programı olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, “Eğitimin temel amacı, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşmaktır. Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimlerimiz ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda tekrarlanacaktır” ifadelerine yer verdi.
Kursiyerlere sertifikalarının takdim edilmesinin ardından program sona erdi.


Güncel 15.02.2022 10:11:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Oto yıkamada şaşırtan görüntü; otomobil yerine kendini yıkattı

2

Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama

3

Adana'da ortaokul öğrencilerinden Türk bayraklı koreografi

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde arılarını kaybeden arıcı, devlet desteğiyle üretimini sürdürdü

5

Burdur'da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

6

Burdur'daki trafik kazasında ölen anne ve oğlunun cenazesi Antalya'da toprağa verildi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Atsu'nun golünün ardından sessizliğe bürünen Hatay Stadı yeni sezona hazırlanıyor

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Adana'da depremde ağılları zarar gören besiciler verilen çadırlarda yetiştiriciliğe devam etti

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremlerde hasar gören camilerin yerine yenileri yapılıyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Osmaniye'de 195 bin 200 depremzedeye psikososyal destek sağlandı