Sağlık Müdüründen Çölyaklılara destek

Sağlık Müdüründen Çölyaklılara destek

Sağlık Müdüründen Çölyaklılara destek

Çölyak Farkındalık Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri tarafından açılan standı Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çölyak Farkındalık Günü olan 9 Mayıs’ta Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu çerçevede bir alışveriş merkezinde Çölyak farkındalık standı açıldı. Stantta görevli ekiplerce vatandaşlara ‘‘Çölyak hastalığı ve beslenme alışkanlıkları’’ konularında çeşitli bilgiler verildi.
Standı Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’da ziyaret etti. Yılmaz, Çölyak hastalığının her 100 kişiden birinde görülebildiğini ve ömür boyu sürecek bir alerji olarak tanımlandığını söyledi.
Etkinlik sağlık çalışanlarının, Düzce Çölyak Derneği üyeleri, Düzce İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşların alışveriş merkezi önünden başlayarak millet bahçesinde sona eren farkındalık yürüyüşü ile sona erdi.


Güncel 10.05.2022 09:28:22 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

3

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

4

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

5

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

6

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

7

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

8

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

9

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı