Sağlıkçılara 2 bin 800 rakımda eğitim

Sağlıkçılara 2 bin 800 rakımda eğitim

Sağlıkçılara 2 bin 800 rakımda eğitim

HAKKARİ – Hakkari’deki 2 bin 80 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezinde düzenlenen eğitimde sağlık çalışanları UMKE’de yer almak için zorlu eğitime tabi tutuldu.
UMKE Temel Modül Eğitimi bünyesinde Merga Bütan Kayak Merkezinde kamp yapıldı. Farklı vaka çalışmaları yapıp 25 sağlık personeline UMKE eğitimi verildi. Enkaz, trafik kazaları, uçak kazaları gibi senaryoları içeren birden fazla vaka çalışması üzerinde duruldu.
UMKE yetkilileri; doğal afet, hasta kurtarma, yangın, kaza gibi olaylarda insanların canını kurtarabilmek için fedakarca görev yapan doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni ve paramediklerden oluşan 25 gönüllüye, UMKE Van Bölge Koordinatörlüğünce 5 gün süren teorik ve pratik eğitim verildiğini belirterek, “Hakkari’deki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezinde 3 gün boyunca dayanıklılık ve disiplin testlerinden geçen, enkaz altından yaralıları çıkaran gönüllülerden başarılı olanlar, sertifika almaya hak kazanmıştır" dedi.


Güncel 28.06.2022 13:46:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

3

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

4

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

5

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

6

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

7

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

8

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

9

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi