SANAL GERÇEKLİK İLE SOKAK HAYVANI BESLEME DUYGUSU YAŞADILAR

SANAL GERÇEKLİK İLE SOKAK HAYVANI BESLEME DUYGUSU YAŞADILAR

 Osmaniye'de, sokak hayvanlarını besleme etkinliklerine katılamayan bedensel engelli bireyler, sanal gerçeklik gözlüğü takarak, bu duyguyu yaşama fırsatı buldular. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği tarafından düzenlenen proje kapsamında, kentin farklı noktalarında yapılan sokak hayvanlarını besleme faaliyetleri, 360 derece çekim yapabilen kamera ile kayıt altına alındı. Daha sonra bu görüntüler, hayvan besleme etkinliğini yapmak isteyen fakat bedensel engelinden dolayı yapamayan bireylere, sanal gerçeklik gözlüğü ile izletilerek bu duyguyu yaşamaları sağlandı.
7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Muttalip Atun, bedensel engelli insanların sokak hayvanlarına yaklaşmasının çok kolay olmadığını, özellikle çevresel faktörlerden kaldırım ve benzeri işgallerin kendilerini engellediğini söyledi. Yapılan çalışma ile hayali de olsa bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Altun, "Sanal gerçeklik gözlüğü ile sokak hayvanını beslediğimiz görüyoruz. İyice yaklaşabiliyoruz. Sokak hayvanlarının bilinenin aksine zarar vermediğini görüyoruz. Çok güzel bir teknoloji. Bazı ihtiyaçlara ulaşamayan biz engellilerin hayali de olsa yaşanılmasını sağlayan bu teknolojiye desteklenip çoğalarak diğer arkadaşlarımızın da ulaşılması sanal olsa da hayatımızı güzelleştirir." diye konuştu.
Bedensel engelli Hatice Sırtlayan ise özellikle kızının soka hayvanlarını çok sevdiğini kaydederek, "Evimizin etrafında mama bırakıyoruz. Ekrandan bakmak çok farklı oldu. Bir sokak hayvanına hiç bu kadar yaklaşamamıştım. Biraz ürperdim." dedi.
Osmaniye'de kaldırımların işgal altında olduğunu söyleyen Sırtlayan, "Mağazaların rampaları yok. Bizler için sokaklar çok zor. İlla birilerinin yardımıyla hareket ediyoruz. Her zaman yanımızda dostlarımızı, çocuklarımızı bulunduramıyoruz.  Lütfen hayatımızı kolaylaştırın. Bize yaptığınız engelleri kaldırın." şeklinde konuştu.
HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise bir hayvan severin rutin olarak yapmış olduğu hayvan besleme etkinliğini yapmak isteyen fakat bedensel engelinden dolayı yapamayanlar için 360 derece çekim yapabilen bir kamera ile kayıt yaparak engelliler haftasında gösterim yaptıklardı ifade etti.


 



Osmaniye 6.12.2019 17:02:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği