Sanko Galerisi’nde Araftaki Ann-lar" teması resim sergisi

Sanko Galerisi’nde Araftaki Ann-lar

Sanko Galerisi’nde Araftaki Ann-lar" teması resim sergisi

Ressam Onur Arıkan, yağlı boya ile spatula tekniğini kullanarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açtı. SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Onur Arıkan, “Gaziantep’te kişisel sergimin olması benim için özel bir anı olarak kalacaktır” dedi.
Eserlerinde insanoğlunun yaşam boyu süren kesişmelerini rayların birbirleriyle temasını bir konu üzerinde toparlayıp anlatmaya çalıştığını dile getiren Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sanat beni hayata bağlayan bir yaşam biçimidir. Sanat sadece sanatçı için değil bütün insanlar için önemli. Yaşamın her alanında bir estetik ve sanat var. Biz sanatçılar yaşamın içerisindekileri tuval üzerine yansıtarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Toplumun sanata bakışı zamanla bağlantılı bu bağlantıya biz sanatçılar aracılık ediyoruz. Sanat camiası, toplumun sanatla daha fazla iç içe olması için mücadele veriyor.”
SANKO Holding’in sanata ve sanatçıya verdiği öneme de vurgu yapan Arıkan, “Özel kuruluşların sanata ve sanatçıya daha fazla kıymet vermeleri toplumun geleceği adına önem taşımaktadır. Bu anlamda SANKO Ailesine ve SANKO Sanat Galerisi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından SANKO Özel Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Koç, SANKO Holding tarafından bastırılan “Zeugma” isimli yayını Onur Arıkan’a takdim etti.
Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Hüseyin Yıldırım, ressamlar ve sanatseverler katıldı.
Arıkan’ın 12 eserden oluşan “Araftaki An-lar” temalı kişisel resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 10 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Onur Arıkan
Onur Arıkan, 1988 yılında Malatya’da doğdu. İlk orta ve lise öğretiminin ardından yükseköğretimini de aynı şehirde tamamladı. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören Arıkan, Eylül 2010 da Melita’dan Battalgazi’ye Tarih Arkeoloji Kültür Sanat günleri çerçevesinde exlibris ve suluboya sanat çalıştayında asistan öğrenci olarak görev aldı. İnönü Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu adı altında 2013 yılında “’Bir İz Oluşum” Grubunun kuruluşunda yer alarak mefhumi karma sergiye katılan Arıkan, 2014 yılında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat alanında başladığı yüksek lisans öğrenimini 2020 yılında tamamladı. Arıkan, sanat alanındaki aktivitelerine devam ediyor.


Güncel 28.01.2023 15:17:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: