Sarıgöl’de sebze fidan satışlarında önemli artış

Sarıgöl’de sebze fidan satışlarında önemli artış

Sarıgöl’de sebze fidan satışlarında önemli artış

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sebze fidesi yetiştirenlerin yüzü artan satışlardan dolayı gülmeye başladı.
Son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve petrol fiyatların artması nedeniyle pazarlarda sebze, meyve ve bakliyat fiyatlarının artmasına neden olurken, Sarıgöllü vatandaşlar evlerinin önündeki boş alanlara, tarla ve bağların boş alanlarına yazlık sebze fidesi alarak dikimlere başladı.
Pazarda fidan satışı yapan Ramazan bayram (42), "Bu yıl gerçekten sebze fidanı alanlar çok fazla. Sadece benim tezgahımda değil, diğer arkadaşların da başlarında fidan alanların yoğunluğu var. Yazlık domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık, gibi fideleri 2 TL ile 5 TL arasında satmaktayım. Allah bereket versin." dedi.
Fidan alan çiftçiler de yazın kendi ürünlerini yaz boyunca tüketeceklerini artanlarını da konserve yaparak kışın tüketeceklerini söyledi.


Güncel 30.04.2022 16:57:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

2

Burdur'da Üniversiteler Arası Karate Türkiye Şampiyonası başladı

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

4

Antalyaspor, Trabzonspor maçına hazır

5

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tamaylıgil, Osmaniye'de konuştu:

6

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonu

7

Antalya'da Trabzon Tanıtım Günleri etkinliği düzenlendi

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

9

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okay Çelik oldu

10

Antalya'da hortumun zarar verdiği ormanlık alan havadan görüntülendi