SASA Erdemoğlu Holding Adana'da kreş ve gündüz bakımevinin temelini attı

SASA Erdemoğlu Holding Adana

SASA Erdemoğlu Holding Adana'da kreş ve gündüz bakımevinin temelini attı

ADANA (AA) - SASA Erdemoglu Holding tarafindan Adana'da yapilacak kres ve gündüz bakimevinin temeli törenle atildi.

Seyhan Belediyesi ile SASA Erdemoglu Holding tarafindan Yesiloba Mahallesi'nde yapilmasi için daha önce protokolü imzalanan kres ve gündüz bakimevinin temel atma töreni gerçeklestirildi.

Törende konusan SASA Polyester Sanayi AS Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Seker, Erdemoglu grubu olarak 2015 yilinda Sabanci ailesinden sirketi satin aldiklarini belirterek bin kisinin çalistigi is yerinde bugünkü personel sayisinin 3 bin 500'e ulastigini ifade etti.

Sirketi satin aldiklari dönemde 1 milyar dolarlik yatirim planladiklarini kaydeden Seker, "Su ana kadar bunu gerçeklestirdik. Dünyanin en büyük tek defada elyaf üreten tesisini burada hayata geçirmis olduk." dedi.

- "Paylasmak da gerekiyor"

Seker, yaklasik 935 milyon dolarlik yatirim daha yaparak kullandiklari ham madde olan saflastirilmis tereftalik asidi (PTA) de üreteceklerini dile getirerek sunlari söyledi:

"Bu yatirimimizi da 2021 yilinin mart ayinda baslatip 2022'de bitirmeyi planliyoruz. Türkiye'nin cari açigina yaklasik 450-500 milyon dolar gibi bir katkida bulunacak bir tesis yapacagiz. 500-600 arasinda kisiye de istihdam saglayacagiz. Sadece üreterek ve sadece kazanarak olmuyor. Paylasmak da gerekiyor. Onursal baskanimiz Mehmet Erdemoglu adina 2006'da kurulan vakifla onun isteklerini yerine getirmeye çalistik. Vakfimiz bugüne kadar 11 okul yaptirdi. Türkiye'deki 2 bin ögrenciden biri bizim okullarimizda egitim görüyor. Bu okullarin tamamini Milli Egitim Bakanligina devrettik. Adiyaman'in Besni ilçesinde Mehmet Erdemoglu Mimarlik ve Mühendislik Fakültesini kazandirdik. Bunun disinda 10'a yakin taziye evi, 3 de cami projemizi gerçeklestirdik. Simdi de Gaziantep'te cemevi yaptiriyoruz. Insaatina basladik, insallah bir yilda bitirecegiz."

Bunlarin disinda saglik kuruluslari ve özellikle kiz çocuklarinin barinabilmesi için yurtlar yaptirdiklarini ifade eden Seker, öncelikle kendi çalisanlarinin çocuklari olmak üzere her yil 1000 ögrenciye burs verdiklerini kaydetti.

Seker, konusmasini "Sosyal olarak ülkenin yapisina katkida bulunmaya çalisiyoruz." sözleriyle tamamlandi.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, 5 siniflik tesiste 120 kisinin egitim görecegini ve süreç içinde bu sayiyi artirmayi planladiklarini belirtti.

Egitime verilen destekle gelecege isik tutulmasinin saglanacagini dile getiren Akay, "Hem üretime hem de egitime katki veren Erdemoglu Holdinge tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan, Seker, Akay, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut tesisin temeline ilk harci dökmek için butona birlikte basti.





Yurt Dünya 3.09.2020 16:12:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay Valisi Masatlı'dan kentteki yoğun yağışa ilişkin açıklama:

2

Kahramanmaraş'ta baraj gölüne düşen otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

3

Burdur'da şarampole devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı

4

Adana'da sağanak etkisini sürdürüyor

5

Adana'da refüje çarpan tır yandı

6

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

7

Hatay'da Engelliler Haftası dolayısıyla çini boyama etkinliği düzenlendi

8

Erzin'de Gençlik Haftası bisiklet turuyla kutlandı

9

Adana'da şarampole devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

10

Adana'da 2 otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı