Sason’da yılın son çilek hasadı başladı

Sason’da yılın son çilek hasadı başladı

Sason’da yılın son çilek hasadı başladı

Batman’ın Sason ilçesinde devlet tarafından çiftçilere sağlanan yüzde 80 hibe desteğiyle ekilen organik çilekte yılın son hasadına başlandı.
Yılın 3 mevsiminde çilek üretimi yapılan Sason’da yılın son hasadına başlandı. 3 mevsim çilek üretimi yaptıklarını belirten üreticilerden Mehmet Bayındır, ülkenin birçok ilinde karla mücadele başladığı halde Sason’da çilek toplamaya devam ettiklerini söyledi. Bayındır, “Nisan ayının 20’sinden itibaren çilek toplayabiliyoruz. Aralık ayının sonuna kadar çilek toplama işine devam ediyoruz. Daha önce farklı alanlarda geçimini sağlamaya çalışan çiftçilerimiz, şimdi çilek üretimiyle geçimini sağlıyor. Kilosu 6 liradan satılıyor. Gençlerimiz batıya gidip kendi memleketinden, kendi köyünden uzaklarda çalışmaktansa, devletin verdiği destekler sayesinde kendi evinde, kendi bahçesinde çalışarak geçimini sağlıyor. Bilindiği gibi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin birçok yerinde, bizim burada da 2 bin 973 metre yükseklikteki Mereto Dağı’nda da kar yağmasına rağmen biz burada alçak yerlerde çilek koparmaya devam ediyoruz, geçimimizi sağlıyoruz. Çilek koparma işine nisan ayında başladık. Yaz mevsiminde ürün almak kolaydır. Destek verilirse seralarda da üretim yaparak yılın 12 ayı boyunca ürün almak istiyoruz. Ürünün fazla olduğu dönemde yurt içi ve yurt dışında çilek satışımız oluyor. Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda ve hatta Rusya’ya da ürün göndererek ihracat yapıyoruz. Ülkemize bu sayede döviz girdisi oluyor. Bu şekilde hem devletimiz hem de çiftçimiz kazanmış oluyor" dedi.
Bir başka çilek üreticisi Abdülaziz Değirmenci de "Biz ilk etapta nisan ayında çilek koparmaya başlıyoruz. Bir ay sonra buralara kar gelmeye başlar. Buralarda herkes çilek ekerek geçimini sağlıyor. Bunlar yılın son ürünleri. Bu sene bu topladıklarımız son ürünler ile bu yıl hasat bitiyor" diye konuştu.


Güncel 22.11.2020 15:50:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı