SDÜ'de Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri

SDÜ

SDÜ'de Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri

ISPARTA - Süleyman Demirel Üniversitesinde Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla "kökboyama" etkinliği gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsü (GSE) ve Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörlüğü (TKPK) işbirliğinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıldönümüne dolaysıyla tek parça, 100 metre doğal pamuk kumaşı, indigo ve çivit bitkisiyle kökboyama yöntemiyle renklendirildi.

SDÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yılının kutlandığını söyledi.

Cumhuriyetin 200. yüz yıla başlamanın sevincini yaşadıklarını belirten Genç, "Akıl, bilim, sanat ve kültürle kadim gelenek ve birikimlerimizi anlayıp yorumlamalıyız. Çevreye ve insana zarar vermeyen, kirliliği ve atığı olmayan yüzyılın yeni akımı 'sürdürülebilirlik' kavramını tüm unsurları ile karşılayan ''kökboyama kültürünü'' özgün yapısına uygun şekilde yorumlayıp gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve öğrenciler katıldı.




Yurt Dünya 26.10.2023 18:20:03 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

2

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

3

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

4

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

5

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı

6

Osmaniye’de yolcu otobüsü devrildi, 3 yaralı

7

Osmaniye'deki uluslararası yarı maratona "21 Aralık en uzun gece" ayarı

8

Antalya'da park halindeki otomobile hafif ticari aracın çarpması sonucu 2 kişi yaralandı

9

Isparta'da dağlık alanda ölü bulunan çoban toprağa verildi

10

Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı