Şehit Aileleri Derneğinde yaşanan kriz valiliğin devreye girmesiyle sonlandı

Şehit Aileleri Derneğinde yaşanan kriz valiliğin devreye girmesiyle sonlandı

Şehit Aileleri Derneğinde yaşanan kriz valiliğin devreye girmesiyle sonlandı

Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde, dernek başkanlığına aday olan Yunus Erdoğdu ve çalışma ekibi dernek üyeliğinden ihraç edilmişti. Yaşanan gelişme sonrasında Kırşehir Valiliğinin devreye girmesiyle ihraç edilenler yeniden üyeliğe alındı.
28.20.2022 Tarihli alınan karar gereği dernek üyeliklerinden ihraç edilen Aynur Karaca, Cafer Çelik, İdris Gevrek, Yunus Erdoğdu, Bayram Donat, Bekir Tan, Havva Tan, Mustafa Gevrek adlı şehit yakınları, Kırşehir Valiliği Sivil Toplum Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığında yapılan mutabakatla yeniden dernek üyeliğine alındı. Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine gelen tebligatla üyelikten çıkarıldığını öğrenen Yunus Erdoğdu ve yedi şehit yakının mutabakatla yeniden üye olması üzerine basın açıklaması yapan Başkan Adayı Yunus Erdoğdu; "Ulusal ve yerel medyanın ihraç edilmemiz haberine karşı gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederiz. Dernek yönetimiyle mutabakat sağlandı. Şehit ailelerimiz ve kamuoyu yaşanan durumdan ötürü ciddi şekilde rahatsızlık yaşadı. Şehit ailelerimizin hakları olan dernek üyelikleri, dernek yönetimince alınan 04. 11.2022 tarih ve 13 sayılı karar gereğince yeniden sağlanmıştır" dedi.
Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise ihraç gerekçesi olarak dernek tüzüğünün 1, 2, 4 ve 5. maddelerini gerekçe göstermişti.


Güncel 7.11.2022 15:30:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

3

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı

4

Kepez'e hayvan barınağı yapılacak

5

Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretine ilişkin paylaşım:

6

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

7

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

8

Türkiye'den yurt dışına sebzede en çok domates, salatalık ve biber tohumu gönderiliyor

9

Yapay zekayla oluşturulan sahte hasar görselleri, aynı teknolojiyle çözümleniyor

10

Bucak'ta emekli resim öğretmeni elektrik trafolarını süslüyor