Şehit Kupsen’i 28 dalgıçla birlikte toplam 358 personel aradı

Şehit Kupsen’i 28 dalgıçla birlikte toplam 358 personel aradı

Şehit Kupsen’i 28 dalgıçla birlikte toplam 358 personel aradı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde Hacıbey Çayına düşerek şehit olan Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen’in arama çalışmalarına 28 dalgıçla birlikte toplam 358 personel katıldı.
31 Mart 2022 Perşembe günü saat 20.00 sularında Irak sınırında bulunan Hakkari’nin Derecik ilçesinin Samanlı Köyü Hudut Sınır Tabur Komutanlığında görevli Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen arazi arama tarama faaliyeti sırasında dengesini kaybederek Hacıbey Çayına düştüğü ihbarını alan Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, birlik müdürü Mehmet Ulutaş’ın nezaretinde 15 personel ve 5 araç ile olay intikal etti.
Olay yerinde AFAD, jandarma ve emniyet birimlerinde 28 dalgıç, 300 asker ve 30 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 358 personelin yapmış oldukları titiz çalışmalar sonucu şehidin naaşına düştüğü yerden 600 metre ileride ulaşıldı. Şehidin naaşı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.


Yurt Dünya 3.04.2022 12:09:28 0

İlginizi Çekebilir

1

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

2

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

4

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

6

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

7

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

8

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı

9

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

Spotify yeni ofisi ve yönetimiyle Türkiye'ye olan bağlılığını güçlendiriyor