Şehit oğluna özlemini eşyalarıyla gidermeye çalışıyor

Şehit oğluna özlemini eşyalarıyla gidermeye çalışıyor

Şehit oğluna özlemini eşyalarıyla gidermeye çalışıyor

ANTALYA (AA) - SINAN ÖZMÜS - Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girisimi sirasinda Ankara Emniyet Müdürlügünde sehit olan polis memuru Muhammet Oguz Kilinç'in babasi Zeki Kilinç, oglunun acisini esyalariyla dindirmeye çalisiyor.

FETÖ'nün hain darbe girisiminde 26 yasindayken sehit olan polis memuru Muhammet Oguz Kilinç'in emekli polis memuru babasi Zeki Kilinç, evladinin acisini hala ilk günkü gibi yüreginde tasiyor.

Evladinin hatiralariyla teselli bulmaya çalisan Kilinç, Muhammet Oguz Kilinç'tan geriye kalan bomba isabet eden saati, spor ayakkabisi, elbiseleri ve özel esyalari özenle korunuyor.

Her firsatta oglunun mezarina giden Kilinç, AA muhabirine, Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duydugunu söyledi.

15 Temmuz ile bir milletin yeniden dirildigini, sahlandigini aktaran Kilinç, o günün ruhlarinda ve kalplerinde yasamaya devam ettigini dile getirdi.

Dirilen ve sahlanan bir devleti hiç kimsenin durduramayacagini anlatan Kilinç, destansi bir mücadelenin ardindan evladinin vatan topragina birakildigini ifade etti.

- Oglunun kokusunu içine çekiyor

Evladina özlemini anlatmaya kelimelerin yetersiz kalacagina dikkati çeken Kilinç, "Her gün uyanir uyanmaz, esyalarin yanina geliyorum. Yeri geldiginde oglumla konusur gibi onlarla konusuyorum. Esyalardaki kokuyu içime çekiyorum. Her birinde oglumun kokusu var. Kendimi bu sekilde rahatlatiyorum. Onlara her baktigimda evladimi görmüs gibi oluyorum." ifadelerini kullandi.

- "Onlarla onur ve gurur duyuyoruz"

"Serefli sekilde can verip, topragin altinda yatarim" diyenler oldugu müddetçe, bayragin göklerden asla inmeyecegini vurgulayan Kilinç, "Bu vatan bölünmeyecek. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi hepiniz, topunuz gelin. Yanimizda hiçbir milletin olmasi gerekmiyor. Allah bize yetiyor." dedi.

Kilinç, evlat acisinin çok aci oldugunu belirterek, söyle konustu:

"Evlat acisiyla cigerin sökülüyor, kalbin duruyor. Kalbinden, damarlarindan akan kan, evladi topraga verdikten sonra bir baska akiyor. Acisi ve hüznü ayri. Bir baba olarak yillarca sehadeti özledim. Cenab-i Allah bana sehadeti nasip etmedi ama sehit babaligini nasip etti. Biz onlarla onur ve gurur duyarak yasiyoruz. Yasarken de onlarin bize biraktigi bu memlekete hainlik yapanlara karsi mücadelemiz bir baska oluyor. Çünkü, evlatlarimizin emaneti. Ahirette onlarin yüzüne bakabilmemiz için öyle güzel seyler yapmamiz lazim ki onlar elimizden tutsun. Yoksa isimiz zor. 15 Temmuz Vatan Sehitleri Dernegini kurduk. Esim dernegin genel baskanligini yapiyor. Bununla da yetinmedik, Sehitler ve Gaziler Federasyonunu kurduk. Ömer Halisdemir gibi bir vatan kahramaninin babasi ve kardesiyle de Vatan Yildizlari Vakfini kurduk. Federasyon ve vakif olarak, gazilerimizle 70'e yakin panel ve konferansa, konusmaci olarak katildik."



Yurt Dünya 11.07.2020 11:55:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

2

Burdur'da güvenlik toplantısı yapıldı

3

Adana'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı

5

Antalya'da temsili askerlik yapacak engelliler uğurlandı

6

Silifke'de hükümlüler ormancılık faaliyetlerinde görev alacak

7

İskenderun'da özel gereksinimli bireylerin haklarıyla ilgili seminer düzenlendi

8

Belen'de hükümet konağının temeli atıldı

9

Kahramanmaraş'ta "Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

10

Belen'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi